-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
Kesinlikle katılmıyorum. Gönüllü olarak yardım eden eder, para isteyen bilgisinin ve emeğinin karşılığını ister bundan doğal bir şey yok. Elinden sigarayı düşürmeyen, emzik niyetine kullanan insan bir zahmet projesine bir bütçe ayırsın sigaraya ve alkole para harcayan insanların yıllık harcamalarına bir bakın büyük paralar ortaya çıkıyor. Maaş yetmiyorsa ek iş yapın çalışın fakat bedavacılığa alışmayın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Sözüm meclisten dışarı, bu aralar da modern dilencilik moda oldu. Bakın bir hocamın ünlü bir sözü var, ilk derste verdiği bir söz. Dedi ki "Education is not CHEAP!".
İnsanlar ücretsiz destek istiyor, ücretsiz destek vermeyen yani YARDIMCI olmayanları vicdansızlık, duygusuzluk hatta inancıyla suçluyorlar. Yahu kardeşim, kişiler size yardımcı olmak zorunda mı? Olsa iyidir, kötüdür o ayrı bir konu. Olmak zorunda mı, ya da neden olsunlar? Bu bilgi DİLENCİLİĞİ kültüründen kurtulmamız lazım. Yabancılar Mars'a gittiler. Yani bizden kat be kat ötedeler. Yani araştırdığımız bir çok konuya ait parça parça bilgiler (ve bazen birebir projeler) internette var ve bunları alıp toparlamak, derlemek bizim elimizde. E bu bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken neden bu YARDIMCI olmayanı karalamak? Neden insanlara yardımcı olmaları konusunda baskı kurmaya çalışmak.
Emek vereceksiniz, bilginiz yoksa para verip kurs alacaksınız. Gecenizi gündüzünüze katıp kitaplarla sabahlayıp öğreneceksiniz. Bir kişi gelecek size "herşey para mı" diye kestirip atacak, vicdanla inançla suçlayacak. Bu kadar kolay olmamalı. Sizler de araştırın ve öğrenin. Şimdi bana sorulacak, sen yardım istemiyor musun? Evet istiyorum. Ama yardımcı olan kişilere teşekkür edip bitiriyorum. Kimse de olmazsa internette araştırıyorum. Kimse bana yardımcı olmak zorunda değil biliyorum.
Anlayacağınız, kimse size karşılıksız birşey vermek zorunda değil. Kimseye siz de karşılıksız birşey vermek zorunda değilsiniz. Bu tamamen kişilikle ilgilidir. Bunu yapmak sizi iyi ya da kötü bir insan yapmaz.
İyi akşamlar.
3 kişi bu mesajı beğendi.