Bu işlere ilk başladığımda o kadar hayal kırıklıkları yaşıyordum ki. Neymiş özgün yazı, çok içerik. Hepsi yalan arkadaşlar önemli olan google'ın gerçekten ne istediğini bilmek. Bu gün itibari ile adsense onay süresi rekorumu kırdım.
Bir müşterim için dün saat 20.30 civarında reglediğim ve gece 23.30 gibi içerik girmeye başladığım. Bu gün 10'da uyanıp 7. ve 8. içeriği girdikten sonra 12.00'da müşterim adına ve adresine Adsense başvurusu yaptığım site sadece 1 saat içinde ilk onayı geçti.
Daha öncede domain regleyip 2-3 günde de onay aldığım siteler vardı ancak bu gün gerçekten doğru işler yaparak Adsense almanın hiç de sorun olmadığını anladım.
İlk onay ne anlama geliyor?
İlk onayı küçümseyecek arkadaşlar olacaktır ancak şöyle söyleyeyim bu güne kadar ilk onayı geçen ve ikinci onayı alamayan hiç bir başvurum olmadı. İlk onay ne demek biliyormusunuz? Site yetersiz içerik, google politikaları vs. gibi durumlardan geçti. Hani bazı arkadaşlar yetersiz içerik olayından sadece içerik sayısının az olduğunu genellemesini çıkarıyorlar yok böyle bir şey dediğim gibi sadece 8 içerikle site ilk onayı aldı.
Demem o ki arkadaşlar adsense onayı almak için o kadar da kasmaya gerek yok. Bazı şeyleri doğru yapın inanın site açıldıktan sonra 1 hafta içinde onayı alırsınız. Tabi onay aldığınız bu yeni sitelerde hemen reklam yayınlamak ne kadar doğrudur bilemem ancak herkesin bir adsense hesabı mutlaka elinin altında olmalı ki ileride gerektiğinde adsense hesabı almak bu kadar kolay olmayabilir.