-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, 18 yaşındayım evliyim (Lütfen neden evlendin gibi sorular sormayın çünkü sıkıldım artık bu sorulardan.) Lise bu sene bitti fen lisesinde okuyordum evlendiğim için okuldan atıldım açıktan 1 sene okuyup bitirdim. Yazılım okumak istiyorum merakım baya var, ama benim bölümüm TM idi sayısal değildi Eee yazılımda da sayısaldan giriliyor belki çalışırsam yapabilirim sayısalı da ama ileri derece yapamam. Ankara ' da okumak zorundayım çünkü evliyim evim falan orada evli olmasam heryerde olur ama malesef Ankara dışı istemiyorum. İnternetten baktım puanları da baya yüksek Ankara'da bende şöyle bir şey düşündüm ben senelik bir miktar para bulabilirim %50 burslu falan kazansam daha düşük bir puanla girsem normal girenden bir farkım olur mu yada başka önerebileceğiniz bir şey var mı ?
Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Neoyun
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnternet girişimcisi
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Üniversite eğitimi ile sadece yazılımın temelini öğrenebilirsin. Üniversitelerde öğretilen dillerin miladı 2-4 yıl. Demem o ki, eğitimini kendi kendine bilgisayar başından yapmalısın. Eğer İngilizcen varsa zaten işin çok kolay, eğer yoksa ilk başta İngilizce öğrenmen lazım. Bu konuda her türlü soruyu bana sorabilirsin.
Bu arada ben üniversite terkim (%100 burslu Kadir Has Üniversitesi) , pişman olduğum 1 saniye yok bu konu hakkında. Dediğim gibi İngilizcen var ise, yazılım öğrenmek için üniversite okumak büyük hata olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
x
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bir farkın olacağını sanmıyorum. Belli başlı üniversiteler haricinde her yer ayndır. Bu alanda kendini ne kadar geliştirebildiğin önemli. Ön lisans okuyup sonrasında DGS ile de tamamlayabilirsin. Ya da YGS LYS calısabilirsin.
Neoyun
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnternet girişimcisi
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Eğer hedefiniz bir firmada girip çalışmak ise ona diyecek bir sözüm yok. Ben şahsen girişimcilik yaptığım için, bir firmada çalışma fikri hastalık gibi geliyor bana. Eğer elinizde yeterli bilgi ve tecrübe olursa, hiç bir şirkete ihtiyaç duymadan, çok güzel paralar kazanabilirsiniz.
Lakin yine dediğim gibi, üniversite size sadece diploma verir, eğitim vermez. Verdiği eğitim bir işe yaramaz. Siz yine kendini kendinizi eğitmek zorunda kalırsınız. Bu yüzden eğer diploma alma zorunluluğunuz yok ise, İngilizce öğrenip yeni çıkan yazılım dillerini öğrenmeye başlayın.
1 kişi bu mesajı beğendi.