lostyazilim

Yazılım Okumak Hk.

7 Mesajlar 848 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, 18 yaşındayım evliyim (Lütfen neden evlendin gibi sorular sormayın çünkü sıkıldım artık bu sorulardan.) Lise bu sene bitti fen lisesinde okuyordum evlendiğim için okuldan atıldım açıktan 1 sene okuyup bitirdim. Yazılım okumak istiyorum merakım baya var, ama benim bölümüm TM idi sayısal değildi Eee yazılımda da sayısaldan giriliyor belki çalışırsam yapabilirim sayısalı da ama ileri derece yapamam. Ankara ' da okumak zorundayım çünkü evliyim evim falan orada evli olmasam heryerde olur ama malesef Ankara dışı istemiyorum. İnternetten baktım puanları da baya yüksek Ankara'da bende şöyle bir şey düşündüm ben senelik bir miktar para bulabilirim %50 burslu falan kazansam daha düşük bir puanla girsem normal girenden bir farkım olur mu yada başka önerebileceğiniz bir şey var mı ?

Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın.

wmaraci
reklam

Neoyun Neoyun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İnternet girişimcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 126 / 350
  • Ticaret 30, (%100)
Üniversite eğitimi ile sadece yazılımın temelini öğrenebilirsin. Üniversitelerde öğretilen dillerin miladı 2-4 yıl. Demem o ki, eğitimini kendi kendine bilgisayar başından yapmalısın. Eğer İngilizcen varsa zaten işin çok kolay, eğer yoksa ilk başta İngilizce öğrenmen lazım. Bu konuda her türlü soruyu bana sorabilirsin.

Bu arada ben üniversite terkim (%100 burslu Kadir Has Üniversitesi) , pişman olduğum 1 saniye yok bu konu hakkında. Dediğim gibi İngilizcen var ise, yazılım öğrenmek için üniversite okumak büyük hata olur.

MertKoseoglu MertKoseoglu Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek x
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 659
  • Beğeniler 120 / 168
  • Ticaret 3, (%100)
Bir farkın olacağını sanmıyorum. Belli başlı üniversiteler haricinde her yer ayndır. Bu alanda kendini ne kadar geliştirebildiğin önemli. Ön lisans okuyup sonrasında DGS ile de tamamlayabilirsin. Ya da YGS LYS calısabilirsin.

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)

Neoyun adlı üyeden alıntı

Üniversite eğitimi ile yazılımın temelini öğrenebilirsin. Üniversitelerde öğretilen dillerin miladı 2-4 yıl. Demem o ki, eğitimini kendi kendine bilgisayar başından yapmalısın. Eğer İngilizcen varsa zaten işin çok kolay, eğer yoksa ilk başta İngilizce öğrenmen lazım. Bu konuda her türlü soruyu bana sorabilirsin.

Bu arada ben üniversite terkim, pişman olduğum 1 saniye yok bu konu hakkında. Dediğim gibi İngilizcen var ise, yazılım öğrenmek için üniversite okumak büyük hata olur.

Hocam kendi başıma öğrenmeye çalışıyorum HTML ileri düzey php normal düzeyde biliyorum. Yani eski dilleri öğretiyorlar diyorsunuz.
Ama bu şekilde de diyelim ki işlerim yolunda gitmedi kimse beni işe de almaz ki.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)

MertKoseoglu adlı üyeden alıntı

Bir farkın olacağını sanmıyorum. Belli başlı üniversiteler haricinde her yer ayndır. Bu alanda kendini ne kadar geliştirebildiğin önemli. Ön lisans okuyup sonrasında DGS ile de tamamlayabilirsin. Ya da YGS LYS calısabilirsin.

Hocam sonuçta ben bu php dilinde yazabiliyorum yada bunu biliyorum falan dememle dikkate almayacaklardır . İleri de bir işe girdiğimde hangi üniversite de okudun diye soracaklar doğru mudur ?

Neoyun Neoyun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İnternet girişimcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 126 / 350
  • Ticaret 30, (%100)
Eğer hedefiniz bir firmada girip çalışmak ise ona diyecek bir sözüm yok. Ben şahsen girişimcilik yaptığım için, bir firmada çalışma fikri hastalık gibi geliyor bana. Eğer elinizde yeterli bilgi ve tecrübe olursa, hiç bir şirkete ihtiyaç duymadan, çok güzel paralar kazanabilirsiniz.

Lakin yine dediğim gibi, üniversite size sadece diploma verir, eğitim vermez. Verdiği eğitim bir işe yaramaz. Siz yine kendini kendinizi eğitmek zorunda kalırsınız. Bu yüzden eğer diploma alma zorunluluğunuz yok ise, İngilizce öğrenip yeni çıkan yazılım dillerini öğrenmeye başlayın.
theharunuysal

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)

Neoyun adlı üyeden alıntı

Eğer hedefiniz bir firmada girip çalışmak ise ona diyecek bir sözüm yok. Ben şahsen girişimcilik yaptığım için, bir firmada çalışma fikri hastalık gibi geliyor bana. Eğer elinizde yeterli bilgi ve tecrübe olursa, hiç bir şirkete ihtiyaç duymadan, çok güzel paralar kazanabilirsiniz.

Lakin yine dediğim gibi, üniversite size sadece diploma verir, eğitim vermez. Verdiği eğitim bir işe yaramaz. Siz yine kendini kendinizi eğitmek zorunda kalırsınız. Bu yüzden eğer diploma alma zorunluluğunuz yok ise, İngilizce öğrenip yeni çıkan yazılım dillerini öğrenmeye başlayın.

Şuan için sıkıntı yok, güzel paralar da kazanıyorum ama ileri de iyi gitmedi o zaman da ya zor şartlar altında çalışmak zorunda kalacağım yada asgari ücretle.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al