Merhaba arkadaşlar hep Türkler yeni bir şey bulacak değilya biraz da başkaları bulsun.Ve şansımızada bu sefer Amerikadan çıktı.ABD'li genç mucit, TV'nin arkasına eklediği kamera sayesinde elini ekranın arkasına götürünce, yayının içindeki cisimlere dokunuyormuş gibi oluyor.Ben bunu 100 yıl düşünsem acaba aklıma gelirmiydi ya da gelmeden ben göçmüş olur muydum ?
Televizyonun içinde görülen cisimlere "dokunmaya" çok az kaldı! ABD'de yaşayan genç iletişim öğrencisi Jayne Vidheecharoen, kendi geliştirdiği prototip sayesinde televizyonunun içindekilere sanal olarak da olsa dokunabiliyor. Kaliforniya eyaletinde yaşayan Vidheecharoen, öncetelevizyonunda banttan Google'ın sokak görüntülerini yayımladı.
Gerçekten önemli bir buluşa imza atmış olan bu çocuk acaba ödüllendirilecek mi ? Ödüllendirilse ne verebilirlerki lcd ekran televizyon ? :D
Daha sonra görüntüyle, ekranın arkasına geçirdiği zaman kameraların kaydettiği elinin görüntüsünü eş zamanlı birleştirdi. Böylece genç dâhi elini ne zaman ekranın arkasına geçirse, bu eylem ekranda sanki elini görüntünün içine sokuyormuş gibi izlendi. Vidheecharoen internet üzerinden tanıttığıprojesini geliştirebilmek için sponsor arıyor.Valla ben sponsor olurdum ama bunun içinde para lazım ya :D
Not.Bu icaat'ın diğer ismi ise içine girilebilen televizyon olarakda geçebilmektedir.
KAYNAK : http://tikyweb.com/yeni-bir-icat-daha.html