Merhabalar, bugün kişisel kategorisinde bir yazı yazmayı planladım. Bu yazımda ” Yeni Bir Öğrenme Macerası ” adlı yazımızı ele alacağım. Bu yazıyı yazmamın sebebi bu aralar yeni bir program öğrenmeye başladım ve o programı sizlere nasıl öğrenmeye başladığımı ve nerelerden yaralandığımı sizlere vereceğim ki öğrenmek isteyen veya öğrendiğinii pekiştirmek isteyen olursa vereceğim tavsiyeler ile bundan yararlanabilir. Ben bu aralar Adobe İllustrator ( Ai ) programını öğrenmeye başladım. Bu programı öğrenmemin amacı Adobe Photoshop ( Ps ) ile yaptığım logolara maskot tarzı yapmak zordu. Forumlardan ve arkadaş ortamının tavsiyesi ile öğrenmeye başladım. İllustrator ile kolay yoldan vektörel yapabiliyorum yani yapmaya çalışıyorum.

İlk önceki işim illustrator programını indirmek oldu her zamanki gibi. Daha sonra arama motorları ( Pek kullanmadım ) ve youtube işimi gördü diyebilirim. Programı indirdikten sonra ilk işim program da bulunan menüler ve araçların ne işe yaradığını ve nerelerde nasıl kullanacağımı öğrenmek oldu. Onu da youtube’ den Adobe illustrator Cs6 Eğitim Seti oynatma listesinden yararlandım.

Daha sonra direkt işe koyuldum yani logo yapmaya. Yine youtube sitesinden yararlandım. Yotube da bir tane kanal profesyonel logoları ve kendi hazırlamış olduğu logolar vardı bende o kanalın tüm videolarını izledim ve izlediğim her videodan bir şey kaptım diyebilirim. Bir yanda o videolar açıktı diğer yanda ise bilgisayarımda İllustrator programı açıktı öğrendiğim her şeyi kendim yapıyor ve daha fazla neler yapılabilir onu keşfetmeye çalışıyordum. Mühim Ramazan ayındayız ve oruç tutuyoruz vakit geçmiyor boş oturmaktansa bunları öğrenip işe olduğunca erkenden koyulmak olduğunu düşünüyorum ve her geçen gün bilgime bilgi katmaya devam ediyorum. Her neyse konuyu dağıtmayalım. Sizde eğer benim yaptığım gibi yaparsanız hem daha çabuk öğrenmiş olur hem de işinizi hemen halletmiş olursunuz. Bu evrede yararlandığım kaynak da Creatnprocess kanalından yararlandım.

Daha sonra ki evre de , şuan yapmış olduğum , öğrendiğim bilgileri teker teker İllustrator programının boş belgesine döküyorum. Böylelikle öğrenmiş olduğumu pekiştirmiş oluyorum.

Bu yazımızın da sonuna gelmiş bulunuyoruz. Size anlatmış olduğum bu bilgileri uygularsanız öğrenmek üzere olduğunuz her şeyi daha çabuk ve kavrayarak öğrenmenize yardımı olacaktır. Bu öğreneceğiniz her ne olursa olsun. Yukarıda dediğim gibi yararlandığım kaynakları arasında arama motorunu vermemin nedeni resimleri onun sayesinde buluyorum. Bu arada Herkesin Ramazan Ayı mübarek olsun.

KAYNAK : Yeni Bir Öğrenme Macerası | Berat Bozkurt