-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web/Desktop Coder
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba linux tabanlı bir işletim sistemi kurmak ve onu kullanmaya alışmak istiyorum.
Flash üzerine kuracağım bir işletim sistemi olacak. Aslına bakarsanız burası kolay zor kısmı şu benim için:
Farklı isimlerde ki Linux işletim sistemlerinde farklılıklar var mı? Görsel açıdan değil de yazılımsal açıdan mesela terminalde ki komutlar...
Programlama dilleri arasında eğer c ve c++ gibi dilleri bilen kişi bir çok dili öğrenmekte zorluk yaşamaz gibi bir görüş vardır ya, hangi linux sistemini öğrenirsek diğerlerine de daha hızlı adapde olabiliriz?
Son olarak farklı isimlerde ki linux tabanlı işletim sistemlerinin bir birinden farklı amaçlar için üretilme sebepleri var mıdır?
Teşekkürler
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Güncel farklı konu açmak istemediğim için burdan sorayım yeni başlayan için linux ? :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
SEO Expert
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Elementary OS derim ama daha tam stabilize edilmemiş. Ubuntu kullanabilirsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hostapot.com
mts
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Uykucu
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
elementry OS indirebilmemiz için en az 5$ istiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
-
-
Ad Soyad
Ç** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Ubuntu bana göre görsellik açısından en iyisi. İçerik hepsinde aynı. Sadece ubuntuda daha çok destek var sanırım. EXE uzantıları falan çalıştıra biliyor.
cagdaskorkmaz.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Özelleştir kısmından 0 yaparak ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.
Korkmaz adlı üyeden alıntı
Ubuntu bana göre görsellik açısından en iyisi. İçerik hepsinde aynı. Sadece ubuntuda daha çok destek var sanırım. EXE uzantıları falan çalıştıra biliyor.
Exe uzantılı dosyaları ubuntu değil linux için yazılmış olan Wİne adlı program çalıştırıyor. Ancak wine ile kurulan programlar tam düzgün çalışmayabiliyor ve her exe uzantılı dosyayıda yüklemiyor.
Er kişiysen görevin neyse başar,
Zevke, eğlenceye hayvanda koşar. ATSIZ
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%86)
Mint öneririm, elementary OS'u daha adam gibi bitirmemişler çok sıkıntısı var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Ubuntuyu kurun hocam. Windows masaüstüne alışıksanız Xubuntu veya Kubuntuyu yükleyin. Eğer farklı masaüstü isterseniz direk ubuntuyu ve gnome ubuntuyu yükleyin.
Er kişiysen görevin neyse başar,
Zevke, eğlenceye hayvanda koşar. ATSIZ
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
Elimden geldiğince sorularınıza yardımcı olmaya çalışayım;
1-Günümüzde kullandığımız linux dağıtımlarının büyük bir kısmı Debian temelli işletim sistemleridir. Yani A sisteminde yaptığınızı B sisteminde de hemen hemen sorunsuz yapabilirsiniz. Terminal komutları arasındaysa öyle dağlar kadar farklılıklar yok, yine de çok ufakta olsa farklılıkların olduğunu söyleyelim.
2-Başlangıç için önerim Ubuntu'dur. Zira, Ubuntu için aradığınız hemen her şeyi Türkçe ve yabancı sayfalarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Özellikle alışma dönemi için muhteşem bir başlangıç fırsatıdır. Fakat Ubuntu varsayılan olarak Unity dediğimiz arayüzüyle geliyor (Google'dan arayarak bakabilirsiniz.) bu tasarım ilk 1-2 hafta kadar sizi alışma konusunda zorlayabilir. Eğer yok illa soldaki menüye alışamayız derseniz Ubuntu için Gnome arayüzünü veya diğer arayüzleri tercih etmenizi hatta alternatif olarak Linux Mint'e yönelmenizi önerebilirim.
3-Farklı amaçlardan ziyade çoğu farklı felsefelere hitaben ve nedenlerin üzerine kuruludur. Örneğin Kali, güvenlikçiler için donatılmış bir işletim sistemidir. Yada Elemantary OS'de masaüstünün temiz kalması felsefesi vardır. Bu tür farklılıklar hemen tüm Linux dağıtımları arasında var.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.