j700
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Otel
-
-
Ad Soyad
R** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ubuntu,mint,zorin,pisi,pardus,kali linux gibi değilde
sadece linux varmı bunların hepsinin alt yapısı aynı değil mi en sade olanın adı ne yani hepsi hangi isletim sisteminden yapılıyor
bütün bunlara neden roplu halde linux deniyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sade LINUX yok. Neden yok dersen LINUX aslında işletim sisteminin beyni diyebileceğimiz, işletim sisteminin çekirdeğidir. Bahsetmiş olduğun işletim sistemleri ise bu çekirdek üzerinde kurulu. Bu işletim sistemleri, LINUX için yazılmış arayüzler ve özelleştirilmiş yazılımlar donatılıp yayınlanmışlardır. LINUX çekirdeği üzerine geliştirildiğinden dolayı LINUX işletim sistemleri olarak adlandırılıyorlar.
j700
1 kişi bu mesajı beğendi.
Web -> https://alikarahisar.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
-
-
Ad Soyad
Ç** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Örneğin Linux çekirdeği ve GNU araçları bir araya getirilerek tam bir işletim sistemi olarak sunulduğunda GNU/Linux dağıtımı olarak adlandırılır, ancak konuşma dilinde kısaca Linux olarak ifade edilmektedir
GNU Tasarısı, toplu işbirliğini temel alan bir özgür yazılım tasarısıdır. Richard Stallman tarafından Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde 27 Eylül 1983 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştur. Tasarının hedefi işbirliği yoluyla özgür yazılımlar geliştirip dağıtarak bilgisayar kullanıcılarının bilgisayarlarını ve benzeri araçlarını kendi istekleri doğrultusunda özgürce kullanmalarını sağlamaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
cagdaskorkmaz.com.tr
dnaz
Back to Front End
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Software
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Sade linux ile kastınız nedir tam olarak onu anlatmalısınız. LFS ile kendine özgü distro hazırlayabilirsin tabi biraz tecrübe ve kod bilgin olması yarar sağlar.
En basit ve hakimiyeti hissettiren dersen o zaman, Slackware önerim olur. 3-5 yıldır kullanıyorum tavsiye ederim. Tabi her güzel şeyin bir bedeli olacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Hocam arkadaşlar zaten açıklamış ama en basiti şöyle düşünün Windows XP, Windows 7, Windows 8 var bunların kullandıkları ana çekirdek aynı Windows NT ama isimleri farklı biri daha iyi birinin tasarımı farklı vs. İşte Linux'ta Windows NT gibi üstüne geliştirme yapılıyor ve bu geliştirmeleri farklı gruplar yaptıkları için farklı farklı adlandırıyorlar. Örneğin Ubuntu'nun görünümü güzel, Mint sistemsel özellik açısından iyidir vs ve Ubuntu'yu A grubu geliştiriyorken Mint'i B gurubu geliştirir bu yüzden isim olarak farklıdır gibi
Kişisel Blog - http://ekyildiz.co
samsa
Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
turizm
-
-
Ad Soyad
T** O**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Evet. Farkların nedeni windows bir firmaya ait ve sadece temel gelistirilimi kendi elindedir. Linux ise tamamen serbest bırakılmıştır ve farklı farklı kurumlar,topluluklar tarafından gelistirilmektedir.
Yeterli donanıma sahipseniz sözde kendinizin belirledigi bir isimde işletim sisteminizi yara ta bilirsiniz. Bu işletim sistemi Linux tabanlı olacağından da sisteminiz Linux,sizde onu giydiren ve kullanici odakli foksiyonlastirmis bir dağıtıcı oluyorsunuz.