Keer
Technology Business ♥
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar
Bilgisayarıma Ubuntu Kurdum. Önceden windows Yüklüydü. Windows Yüklü İken Antivirüs Programı Olarak Norton 360 Kullanıyordum.
Ubuntuda Nortonu Denedim Ama Çalışmadı. Ubuntu İçin Bildiğiniz Kaliteli Bir Antivirüs Programı Var mı ?
http://www.teknowebs.net Teknoloji Ve internet
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Gerek var mı ki =)
İnsanların büyük kısmı linux türü işletim sistemlerini virüs işlemediği güvenli bulduğu için kullanıyor zaten =)
Vardı ufak tefek yazılım merkezinde koruyucu şeyler ama bence gerek yok...Herşey açık kodlu zaten
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
wiwaxia adlı üyeden alıntı
Gerek var mı ki =)
İnsanların büyük kısmı linux türü işletim sistemlerini virüs işlemediği güvenli bulduğu için kullanıyor zaten =)
Vardı ufak tefek yazılım merkezinde koruyucu şeyler ama bence gerek yok...Herşey açık kodlu zaten
arkadaşa katılıyorum... madem ki ilk defa kurdun biraz dene bence ...
Kitap Ajansı & ATMCgrafik
Ryuzaki
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Linux'ta virüs göremezsin, logger vs. türevlerinide yemez.
Gönül rahatlığıyla kullan bence. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Linux işletim sistemlerinde Anti-Virus programlarına ihtiyaç duymazsın. Takma kafana ;)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Türkçe Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Aslında virüs linuxte'de olur fakat bu mesele biraz arz talep meselesi. Bilgisayar dünyasının hakimi kaçınılmaz büyük pazar payı ve kullanırlığı ile windowstur. Bundan dolayı tüm popüler virüs kodlamalarıda bu sisteme uygun olarak geliştirilir. Bundan dolayı piyasada kol gezen virüsler hep windows için yazılanlar oluyor. Ama mesela akıllı cep telefonu linux tabanlı bir sistem olan android pda cihazlar içerisinde en fazla zararlı yazılıma sahip olan sistem oldu. Kısacası linux ne zaman ki dünyanın çoğunun kullandığı bir sistem halini alırsa bilgisayarda o zaman virüs programına ihtiyaç duyulur. Şu an için sıkıntı hiç yok diyemeyiz ama windowsa göre çok çok az. Gönül rahatlığı ile kullanın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
ben linuxta msnimi kaybediyordum az kalsın
her yeni mail atmada girilmiş bir içerik çıkıyor selecina.com gibi bir site reklamı ve hala silemedim o virüsü
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Windows7 , Pardus ve ubuntu kullanıyorum . Küçük dağıtımları da bazen . Win. da bile virüs falan görmedim daha . Ben virüs programı falan kullanma derim. Ubuntuyla virüse rasgelmen neredeyse imkansız . Hazırda sistem yemeyen yani herhangi bir şeyi sen çalıştırmadıkça arkaplanda win. gibi çalıştırmayan , kökten farklı bir işletim sistemidir linux . Hazırda birşey bekletmez , senden habersiz birşey çalıştırmaz, milyarda bir ihtimal olan virüse denk gelsen bile sistemine bi halt olmaz. İçin rahat olsun . En baba virüs programı kurulu win.dan daha güvende bilgilerin.