Fırçalamak ve diş ipi kullanmak, hepimizin erken yaşta öğrendiği bir şeydir. Dişlerinizi fırçalamanın doğru yolu 2 dakikadan az sürer, ancak çoğu insan çok daha uzun veya çok daha az harcama eğilimindedir. Çoğu yetişkin bir dakikadan az zaman harcıyor, bu da dişlerinizi temizlemek için yeterli zaman değil. Doğru miktarda fırçalama süresi elde etmek için, fırçalarken kronometre kullanmayı denemelisiniz.
Dişlerinizi fırçalarken baskı uygulamaktan kaçınmalı, bunun yerine kısa, nazik hareketler kullanmalısınız. Ulaşılması zor yerlere odaklanmalı ve dişlerinizin arasındaki alanları da aldığınızdan emin olmalısınız. Üst ve alt diş etlerinizle birlikte yemek yeme yüzeyleri de aldığınızdan emin olmalısınız. Ağzınızın tüm alanlarına odaklanırsanız, fırçalarken her şeyi elde edersiniz.
Doğru fırçalama tekniklerini kullanmanın yanı sıra, doğru diş macununu da kullanmanız gerekecektir. Size çeşitli farklı durumlarda yardımcı olmak için tasarlanmış çeşitli diş macunları mevcuttur. Diş ağrısını önleyecek, hassasiyeti durduracak, tartar ve diş eti iltihabı gibi şeyleri önleyecek diş macunu alabilirsiniz. Diş macunu dişlerinizi korumanın en iyi yoludur, bu nedenle diş hekiminize her zaman sizin için ne tür bir diş macunu önerdiğini sormalısınız.
Diş fırçalamadan en iyi şekilde yararlanmak için iyi bir diş fırçasına ihtiyacınız olacak. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı model vardır ve bu, birini seçmeyi oldukça zorlaştırabilir. Seçiminizi yaparken yumuşak kıllı fırçaları aramalısınız. Yumuşak kıllar diş etlerinize zarar vermez ve dişlerinizdeki plağı ve diğer kalıntıları temizler. Arka dişleriniz gibi ulaşılması zor yerlere kolayca ulaşabildiği için küçük bir kafa da tercih edilmektedir.
Ayrıca fırçanızı birkaç ayda bir veya aşınma belirtileri göstermeye başladığında değiştirmeyi de unutmamalısınız. Eğer üşüdüyseniz diş fırçanızı değiştirmelisiniz çünkü kıllar sizi tekrar hasta edebilecek mikroplar içerebilir. Aşınma gösteren diş fırçaları diş etlerinizi etkileyebileceğinden her zaman değiştirilmelidir. Kıllar aşınmaya başlarsa, diş etlerinizi yırtarak hassasiyete yol açabilir.
Fırçalamadan en iyi şekilde yararlanmak için her zaman biraz sağduyulu davranmalı ve diş hekiminizden tavsiyelerini istemelisiniz. Dişlerinizi fırçalamak onların sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve plak ve tartar oluşumunu önler. Düzenli kontroller için diş hekiminize gitmeniz gerekse de, fırçalamanın dişlerinize yardımcı olduğunu unutmayın. Dişlerinize iyi bakar ve düzenli olarak fırçalarsanız - dişlerinizi enfeksiyon ve çürüklerden uzak tutarsınız.