Şimdiye kadar bu özellik sadece, kurumsal siteler, alış/veriş (ticaret) hosting vb. siteleri için uygun görüldü ve kullanıldı. Sen şimdi tut her site için böyle bir sistem getir oldu mu? Mantıksız bir algoritma yani bildiğin para tuzağı işte, adam kişisel sitesi için de SSL alacaksa kepenkleri indirip gider zaten ki şahsen ben giderim yani. Durum onu gösteriyor şu anda, tabii ki ilerde neler olur bilemeyiz ancak, Ben üste çıkmak için ssl alacaksam üstelik yeşil barlı bırak hitini, rankını yemişim her türlü ticaretin babasınıda yaparım o zaman. Öyle ya sen millete yeşil barı dayatırsan eğer, millet saf değil ya onlarda ticaretin altını üstüne getirir. Seo, spam hikaye, adam ne yapar ne eder yinede bir şekilde ssl almış kişinin üstüne öyle bir çıkar ki o zaman google yeşil bar değil kırmızı bülten çıkarsa yinede o siteleri tespit etse bile al aşağı edemiyecektir ve edemezde zaten çünkü, sürekli değişen ve gelişen bir teknoloji çağı içerisindeyiz. SSL almayan sitelere en fazla ne yapabilir, kendi arama algoritması içerisinde ssl olmayan sitenin adres barında herhalde bu site güvenli değildir diye kırmızı ibare görünecektir. Bu da o kadar önemli bir durum olmasa gerek, sen millete gerekli güveni, doğru bilgiyi ve kaynağı sunmuş isen zaten millet her türlü sana bana gelecektir ''yeşil bar'' olmasa da..
(Kişisel düşüncelerim bunlar.)