4 aylık site ile hedeflediğim anahtar kelimede 2. sıradayım. Hedeflemediğim ama hedef anahtar kelimem kadar olmasa da %80'i kadar hit getirebilecek farklı bir anahtar kelimede ise 1. sıradayım. Rakip analizi yaptıkça neden hedeflemediğim anahtar kelimelerde beni ön sıraya çıkardı daha iyi anlayabiliyorum.

Öncelikle kullanıcıların için responsive ve hızlı bir site sunmalısın. Sosyal ağlarda aktif olmalı ve kullanıcılarınla 1-1 iletişim kurmalısın. Kısacası sayfalarında geçirilen toplam süre/özgünlük/anahtar kelime çeşitliliği/görsellik/içerik çeşitliliği (resim/video/anket/test v.s) bakımından aynı konularda sayfalara sahip rakip sitelerden daha üstün içerikler oluşturabilirsen google seni ilk sıraya taşır. Keşke kısacık bir cevabı olsa. :) Her konuda sayfalar dolusu seo tekniği yazılabilir.

Ne zaman hit yakalayacağın belli olmaz. Bir konuda gelişme olduğu zaman google ilk olarak en doyurucu bilgiyi senin sitende bulur ve kullanıcıların ortalama sayfada kalma süreleri de göz önünde bulundurulunca rakiplere göre avantajlı konuma gelmiş olursun. Hit aldığın sayfanın sosyal ağ dağılımı da önemlidir. İnsanlar seni konuşuyor mu? Geri dönüş yüzden iyi mi? Tüm bunları sürekli analiz ederek siteni geliştirmelisin diye düşünüyorum.