Almina adlı üyeden alıntı

Google'nin ne istediğini boşverin, ziyaretçiler ne istiyor ona bakın diyen arkadaşlar,
Google sitelerimize ziyaretçi göndermeyeceğini anlatıyor zaten açıklamasında, hangi ziyaretçinin ne istediğine bakacağız? Aramalarda 6. 7. sayfada olan sitemize kaç kişi gelecek de sonra da bizden ne isteyecek?
Sitelerini hemen https şifrelemesine geçiren arkadaşlar,
Google bunun için zaman tanıdığını belirtmiş yaptığı açıklamasında, biraz araştırın, bekleyin, bir kaç sitede takip edip sonrasında tüm sitelerinizi geçirin bence...
Ucuz SSL alıp, tabiri caizse kazıklanmamamız gerektiğini öneren arkadaşlar,
Alacak olduğunuz SSL'in, kullanılmakta olan tarayıcılar tarafından tanınması önemli olan, aksi halde, 1. sırada bile olsanız, siteniz zararlı içerik, ya da yazılım bulunduruyor uyarısı verdiğinde zaten ziyaretçiler sitenizden tabiri caizse kaçacak; geri adım atacak. Ha 6$ vermişsiniz; takribi bir 14 - 15 TL; ha 25 TL vermişsiniz, işinizi sağlama alın; ucuza kaçmanın mantığı yok araştırmadan.
Bunları yazarken kimseyle zıtlaşmak değil niyetim, sadece dünden beri yaptığım bazı araştırmalar çerçevesinde elde ettiğim düşüncelerim. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete misali, sonumuz hayrola...

Google'ın içerik yada ziyaretçinin ne aradığı artık umurunda değil. Arama sonuçları ortada işi iyice reklam networklüğüne döktüler.

Google ve/veya zorladığı firmalara para vermiyorsanız isterseniz ölümsüzlüğün sırrını paylaşın sitenizde yine size google'dan ekmek yok. Google etik açıdan çok sıkıntılı işler yapıyor son 2 yıldır. Elinizde tuzlukla SSL peşine düşmeden önce 2 ay, 6 ay, 1 yıl içinde daha başka ne dayatmalar gelecek diye bir düşünün bence. Bu zorlamaların sonu gelecek gibi değil çünkü. Bugün 6 - 15 dolar site başı yarın başka haltlar çıkacak. Zaten adwords'den bağımsız sitelerin canına okudular algoritma güncelliyoruz ayağına. Şimdi de bu. İlk giren büyük siteden en az 24 saat önce içerik girenlerimiz var buna rağmen sizden 4 gün sonra aynı görsel dökümanlarla yalandan galeri giren medya kurumlarından bile 5-6 sayfa geriye atılıyor bizlerin siteleri. Bunun adı da arama sonucunu iyileştirmek oluyor...

Ayrıca Norton, Macafee, Vot ve bin tane firma hatta google'ın kendisi zararlı yazılım içeren siteleri etiketlemiyor mu zaten. SSL ile neyi garanti altına alacaklar şimdi bunlar? Yukarlarda da bahsettim blogger domaim yönlendirmesinde google altyapısıyla işlem yapan tüm tarayıcılar hardisk ve anakartı yakacak orderlar yağdırıyor bilgisayarlara. Ne oldu şimdi zararlı yazılım google'ın kendisi olmuyor mu bu durumda?

2 yıla kalmaz ****ocuyla filmci dışında bağımsız site kalmaz, onları da güvenlik güçlerine haklatırlar sen sağ ben selamet. Böylece tüm internet google ve denetimindeki 5-10 firmanın denetimine girer tüm dünyada...

Hoşgeldin SKYNET...