Merhaba,

Değerli arkadaşlar, aklımda iki proje bulunuyor ancak birine yetebilecek maddi gücüm var şu an. Tahmin ediyorum ki, bu forumdaki herkes benden daha yetkindir bu konuda. Bu yüzden size danışmak istiyorum. Projelerimden biri internet tabanlı bir sosyal gazete Türkiye'de bir örneği var henüz ve eksik. Projeyi çok açmak istemiyorum ancak onedio.com'u örnek alabilirsiniz; biraz daha özgünü, biraz daha cırtlağı. Benim de geçmişimde habercilik var zaten. Haber sitelerine dikkat ettiğimde, özgün içeriğin girilmesi ve ortamın doldurulması epey zaman alacak. Bu sürede ne pazarlama gideri var, ne reklam geliri var. Güzel, bunda bir problem yok. 20-30 yazar gireceğiz zaten siteye. Hepsi de gerçekten yazmaya meraklı güzel arkadaşlar. Gönüllü olarak yazacaklar haberleri. Bu gazeteye tanıtım videosu hazırlatmayı dahi düşünüyorum.

Bir yanda da dizimag - yabancidiziizle1 gibi siteler kapanmışken farklı güzel tasarımla dizi piyasasına atılmak var. Sosyal ağlarda çok geniş bir takipçi kitlem var. Hepsi de dizi manyağı. Siteyi açtıktan 2 hafta sonra günde 1K garanti diyorum; sadece şahsi takipçilerimle.

Sorum şöyle: Sosyal gazete projesi mi? Dizi izleme sitesi mi? Hangisi, ne için? Hangisini seçersem baştan sona hangi yolu izlemeliyim? Gazete konusunda stratejimi biraz kurdum ama dizi sitesi konusuna biraz yabancıyım. Yani dizileri nereden nasıl indirmeli, çeviri nasıl yapılmalı gibi soruların cevaplarına ihtiyacım var.

Bana yardımcı olabilirseniz gerçekten çok memnun olurum.