dragoumis35 adlı üyeden alıntı

Google'ın içerik yada ziyaretçinin ne aradığı artık umurunda değil. Arama sonuçları ortada işi iyice reklam networklüğüne döktüler.

Google ve/veya zorladığı firmalara para vermiyorsanız isterseniz ölümsüzlüğün sırrını paylaşın sitenizde yine size google'dan ekmek yok. Google etik açıdan çok sıkıntılı işler yapıyor son 2 yıldır. Elinizde tuzlukla SSL peşine düşmeden önce 2 ay, 6 ay, 1 yıl içinde daha başka ne dayatmalar gelecek diye bir düşünün bence. Bu zorlamaların sonu gelecek gibi değil çünkü. Bugün 6 - 15 dolar site başı yarın başka haltlar çıkacak. Zaten adwords'den bağımsız sitelerin canına okudular algoritma güncelliyoruz ayağına. Şimdi de bu. İlk giren büyük siteden en az 24 saat önce içerik girenlerimiz var buna rağmen sizden 4 gün sonra aynı görsel dökümanlarla yalandan galeri giren medya kurumlarından bile 5-6 sayfa geriye atılıyor bizlerin siteleri. Bunun adı da arama sonucunu iyileştirmek oluyor...

Ayrıca Norton, Macafee, Vot ve bin tane firma hatta google'ın kendisi zararlı yazılım içeren siteleri etiketlemiyor mu zaten. SSL ile neyi garanti altına alacaklar şimdi bunlar? Yukarlarda da bahsettim blogger domaim yönlendirmesinde google altyapısıyla işlem yapan tüm tarayıcılar hardisk ve anakartı yakacak orderlar yağdırıyor bilgisayarlara. Ne oldu şimdi zararlı yazılım google'ın kendisi olmuyor mu bu durumda?

2 yıla kalmaz ****ocuyla filmci dışında bağımsız site kalmaz, onları da güvenlik güçlerine haklatırlar sen sağ ben selamet. Böylece tüm internet google ve denetimindeki 5-10 firmanın denetimine girer tüm dünyada...

Hoşgeldin SKYNET...

Ben daha önce belirtmiştim zaten, Parayı Veren Düdüğü Çalar, gerisi boş diye.
Ama şöyle de bir gerçek var ki, henüz Google'den başka dayanağımız var mı? Farklı bir yerlerden maaş alıyorsanız; yani memursanız, ya da başka bir yerde çalışıyorsanız sorun yok, ama, benim gibi, ekmeinizi Google üzerinden kazanıyoersanız, dediklerini yapmaktan, (yapabildiğiniz yere kadar) başka bir şansınız var mı?
Bir yandan da şunu düşünmek lazım:
Bundan 4-5 sene önce, henüz kendi sitelerim yokken, makale yazarlığı yaptığım dönemlerde, ***'da ilanlara bakıyordum. Bir arkadaş yemek tarifi yazdırmak istediğini belirten bir konu açmış; bir bayan olarak tam bana göre dedim, ve yazdım. "Sen yazarsın ben kontrol ederim. Beğenirsem çalışırız." dedi karşımdaki eleman. Tamam dedim, fiyat konuşmaya başladık, bir yemek için 20 - 30 kr gibi bir rakam önerdi bana, okullar açılana kadar yazarsın dedi. Dedim sen kaç yaşındasın? 13yaşında olduğunu söyledi. Silip attım:
Bunu neden anlattığımı soracak olursanız, küçücük çocuklarla rekabet halinde olmadığımızı nerden biliyoruz? Hangi işi kursak kendimize, pek de fazla harcama yapmadan nasıl ekmek bekleriz o işten? Google'nin istedikleri (gereksiz olsa da) yerine getirmeden nasıl ondan ekmek bekleriz?
Olaya iyi yönünden bakalım, belki iyilerle kötüler birbirinden biraz olsun ayrılır.
Kimse Google savunduğumu düşünmesin, daha hala bir SSL bile almadım; ama yapmak zorundaysak yapacağız arkadaşlar, elimizden ne gelir başka? Ayda 40 - 50 TL kazanmıyorsanız yapmayın, zaten zaman harcamaya değmez; ama onun dışında yapmak zorundaysak, yapmalıyız.