Merhaba arkadaşlar yakın zamanda yeni bir proje ile karşınıza çıkmayı düşünüyorum, ayrıntılar aşağıdaki gibidir;
Merhaba arkadaşlar yakında yeni bir projeye başlangıç yaparak sizlere güzel bir hizmet sunma amacındayım. Öncelikle belirtmek isterim ki kafamda birden çok proje vardı ancak ben ilgi alanıma en çok uyan bu projeyi şimdilik diğerlerinin önüne çekerek, yakın bir zamanda gerçekleştirmeye karar verdim.
Öncelikle tema paylaşım projesi dediysem sakın şuan piyasa da bulunan birkaç tema paylaşan siteler gibi bir şey düşünmeyin. Kafam da daha özel bir şey var. Genel olarak Themeforest tarzı bir şey düşünüyorum ancak olay biraz farklı olacak. Themeforest da olduğu gibi komisyon üzerinden tema satışı yerine ücretsiz tema paylaşımları olacak, isteyenler sisteme ücretli temalarını da ekleyebilecekler tabii ki.
Diğer yandan proje de yalnızca WordPress kategorisi olmayacak diğer yandan Blogger, Drupal, Joomla, Opencart, HTML, PSD vs. gibi kategorilerde de tema paylaşımları olacak. Tema paylaşımları için özel bir sayfa düzeni hazırlamayı düşünüyorum, yani bir blog sayfası gibi olmayacak. Sizler için gelişmiş bir sistem hazırlamayı, aradığınız temayı çok rahatça bulabilmenizi sağlayacak bir sistem geliştirmeyi hedefliyorum.
Altyapı olarak WP ile işe başlayacağım, siteye özel kendim bir tema yaparım. Diğer yandan site de bir de blog bölümü olmasını düşünüyorum, yani yukarıda ki kategoriler ile ilgili paylaşımlar vs. olur. Mesela wordpress tema kurulumu, wordpress git.php yapımı gibisinden. Diğer yandan siteyi açtıktan sonra çeşitli çekilişler ile ücretli temalar dağıtmayı da planlıyorum.
Başlangıçta tek başlasam bile ileride bir ekip kurup günlük 20-30 tema paylaşımını hedefliyorum.
Her tema paylaşımının altında, tema sahibinin sorunlar ile ilgili çözüm paylaşımlarını sunabileceği bir alan eklemeyi de düşünüyorum. Asıl olarak siteye geniş bir üyelik sistemi kurmak istiyorum ama bakalım zaman gösterecek her şeyi. Şimdi birazda sizlerden tavsiye alma zamanı… Yorumlarınız benim için gerçekten çok önemli, sonuçta sizlere hizmet vermek için bu yola çıkacağım ve en iyisi bu projeyi sizin şekillendirmeniz :)
Siz olsanız böyle bir projeye hangi özellikleri eklerdiniz? Hangi özelliklerin olması hoşunuza giderdi? Böyle bir siteye sizce nasıl bir tema yakışır? Böyle bir siteye üye olur muydunuz? Eğer bir tema yapımcısı olsanız böyle bir siteye temalarını ekleme zahmetinde bulunur muydunuz? Eklemek istediğiniz diğer önerileriniz nelerdir?
kaynak: http://burakisci.com/yeni-projem-tema-paylasim-sitesi-icin-onerileriniz.html
yorumlarınızı kaynak adresine de atarsanız sevinirim, tüm önerileri tek bir sayfada toplamak iyi olur diye düşünüyorum.