Bazen gerçekten güzel fikirler çıkıyor.
Başarılı olup olmama durumu bir yana, uzun süredir wmaracı'nda yer alıyorum. Aylar önce wmaracı bu kadar aktif değildi. Kendi internet sitemizle aynı zamanlarda açılan, burada tanıtımı yapılan sitelerden şuanda baktığımda hiç kalmadı desem doğru olur sanırım. Çok şükür wmaracı'nın çok faydasını gördük, güzel dostluklar edindik ve en önemlisi internet sitemiz için çok takipçi kazandık.
Yeni bir internet sitesi açarken, ileriye yönük düşünmek önemli. Burada ilk tanıtım yaptığımda, teknoloji içerikli fazla site yoktu (çoğu şuanda ya reklam çöplüğüne döndü ya da kapandı gitti dediğim gibi).
Site kurmayı bilen herkes teknoloji içerikli site kurabiliyor. Çünkü basit. Nasılsa bir sürü Türkçe kaynak da var. Fakat birkaç ay içerisinde teknolojiyle ilgili açılan pek çok site tarihin karanlık arşivine gömülüp gidiyor. Teknolojiyle içli dışlı değilseniz, yeni akıllı telefonlarla ve daha önemlisi günümüzde büyük bir yere sahip olan mobil platformlarla (iOS, Android, Windows Phone...) ilgili bilginiz yoksa, teknoloji içerikli bir site açmanın anlamı yok.
Önemli tavsiye: İleriye yönük düşünme konusu önemli. Mutlaka yeni bir site kuracağınızda önce ilerisini düşünün. Neler yapabilirsiniz? Hangi aşamalara gelebilirsiniz? Nasıl ilerlersiniz?...
Başlığa dönmek ve toparlamam gerekirse wmaracı'nın katkısını çok gördüm şahsen. Bir diğer nokta, şuanda alakası olan-olmayan herkes teknoloji içerikli site açtığı için artık buradaki pek çok kişinin, 'bu platformda' teknoloji haberlerine ilgi göstermediğini düşünüyorum. Tabi söylediğim gibi önceden çok daha farklıydı.
Sevgiler.