murataydiner adlı üyeden alıntı

Tüm site sakinlerine merhaba;
Konuyu okudum ondan sonra üye oldum bu yazıyı yazmak için;

Baştan sonra tek tek bütün mesajları okudum ancak maalesef içler acısı bir durum ile karşı karşıyayız. Bir çok farklı fikir var bir tane mantıklı bir fikir yok, alışmışız kolay para kazanmaya açalım bir tane play station, internet cafe ayda 3-5 10 ne kazanırsak.

Sonrasını ileriyi düşünen kimse yok, hepimiz günü kurtarma derdindeyiz.
Peki bir iş yaptık, örneğin play station cafe açtık 4 sene çalıştırdık. 4 sene para kazandık sonra kapattık. Sizce burada para kazanmış mı oluyoruz yoksa Zaman Kaybetmiş mi oluyoruz. 4 yıl herhangi bir imalat sektöründe emek sarfedip doğru müşteriler edinmek mi mantıklı yoksa cafe açmak mı ?

Para kazanmıyor tamamen zaman kaybediyoruz. Her ne iş yapılacak olursa olsun sürekliliği olan ilerisi olan sistemi olan kurumsallığı düşünerekten çoluğumuza çocuğumuza bırakacağımız bir iş yapmamız gerekiyor. İleride yanımızda en az 10-15 kişiye ekmek verebileceğimiz bir iş yapmamız gerekiyor.

50.000 TL ile böyle bir iş yapılır mı elbette yapılır yeterki doğru işi seçelim, üretelim üretim seçelim tüketmeyelim. Düzgün esnaf zamanında iş teslimi ve dürüstlük ile zaten istediğimiz herşey yavaş yavaş olur. Belli bir süre sonra siz işi değil iş sizi yönlendirir.

Not.: Tecrübe ve yaşanmışlık ben ve çevremdeki bir kaç arkadaşlarım dahil.

Arkadaşa tavsiyem araştırın imalatı sonra konu ile ilgili gidin çalışın çıraklık yapın gerekirse, kursa gidin eğitim alın, KOSGEP başvurun yavaş yavaş işe atılın. Sektör çok siz belirleyin.


Hocam makale yazmışınız iyi hoş da öncelikle o KOSGEP değil KOSGEB. Ayrıca KOSGEB max. 15.000 TL Veriyor 50.000 verse bile imalata girilmez. PS Cafe Açmasın ama Kalkıp 50.000 TL'ye Ben İmalathane Kuruyorum da Diyemez, Dememeli.