halituzan adlı üyeden alıntı

siteleri öm alabilirmiyim


Site Helpchat.org buna ek olarak DMOZ gibi bir sistem ve Vikipedi gibi bir sistem düşünüyoruz.

Ek Olarak:

introducial adlı üyeden alıntı

Yandex para kazanma amacı güden bir şirket, çalışanları ve birçok değişik pazar bazlı servisleri var. Rus'ların kullanması veya Rusya'da çokça kullanılmasının sebebi pazara erken girişi ve Rusya'ya özelleşmiş ve güzel çalışan servisler sunması. Yandex 1997'de Rusya'da açılıyor, Google ise 1998'de daha ilk sürümünü oluşturuyor, Rusya pazarına girmesi yıllar alıyor (google.ru domaini 2004'te kayıt edilmiş).

Olaya tamamen milliyetçilik ya da yerellik bağlamında bakarsanız çok yanılırsınız bence. Vikipedi'deki makale genişliğine ulaşmanız yıllar alır (yazdığım anda 232046 taneydi), DMOZ'un ulaştığı saygınlığa bence ulaşamazsınız bile. Sonuçta düşünün, Google'ın sizi kullanması için ne gibi bir ekstranız ve/veya güvenilirliğiniz olacak? Artı bunun masraflar kısmı var.

Benim için bir girişime destek verme sebebi sadece vatandaşı olduğum ülkeden çıkması olamaz, ilk olarak bir fark yaratması gerekir. Tabii bu benim görüşüm, herkesinki de değişir ama genelin böyle olacağına inanıyorum.

Bunlardan dolayı yapılmamış bir şeyi yapmayı denemeniz benim tavsiyem.




Çok teşekkür ederim son derece haklısınız ancak dizinimize katılan tarafsız olarak seçilmiş web sitelerine yükseltilmesi ve daha da iyileştirilmesi için birçok konuda destek vermeyi de düşünüyoruz.