Bu ve takıldığım tüm webmaster forumlarındaki üyelerin %90'ının hevesi saman alevi gibi. Bu tip insanlar wordpress'i ya da sağdan soldan topladıkları bir scripti kurarlar, bir kaç içerik eklerler ve sonra hevesleri gider sıkılırlar. Sonra aynı döngüye tekrar girerler.
İkinci tip insanları da şöyle tanımlayım: Leş kargaları. Gelirli bir siteni satılığa çıkartırsın, 50 kişi pm ister buların 5'i alıcı potansiyeline sahipse, 45'i siteni kopyalamak için can atan leş kargaları. Bunların da %90'ı hiç bir şey beceremez çünkü sinsilik yapayım derken taklit ettikleri siteleri yüceltirler.
Aslında herkes bu işten para kazanabilmek için ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Belli bir kategori seçilir (dekorasyon, moda, makyaj, sağlık, güzellik zayıflama, el işleri vesaire bin tane deli hit çeken kategori var), sonra eli yüzü düzgün bir site açılır, kaliteli, doyurucu, özgün içerik + sosyal medya çalışmaları yapılır 3-5 tanıtım yazısı alınır. Site belli başlı dizinlere eklenir.
Bitti işte hepsi o kadar.
6-7 ay sıkılmadan uğraşsanız her güne 2-3 yazı yayınlanacak şekilde ayarlarsanız para kazanmama gibi bir ihtimaliniz olamaz. Ben açtığım her sitede min.3, max 7 ayda günlük 30-40 lira kazanmaya başlayabiliyorum ve bu güç herkeste var. Bunu yapabilmek için seo uzmanı olmanıza da gerek yok google'ın webmaster'dan beklediği her şey açık ve net. 1 aylık siteyi coşturmak için ne idüğü belirsiz backlink paketleri satın alanlara çok üzülüyorum. Ne yalan söyleyim aslında üzülmüyorum bir tarafımla gülüyorum.

Evet her yerde benim söylediklerim yazılıp çiziliyor, bu işten para kazananlar daha ne anlatsın? Sizin makalelerinizi de biz mi yazalım ne yapalım?