Süha Mete adlı üyeden alıntı
Kendisi buralıdır :D bulayım adı neydi bakayım bi, arkadaş ultimate seo kullanıyordu galiba ama belki başka eklentiyle yapıyordur.
Süha kusura bakma kardeşim bu aralar nişan düğün derken pek internete girebilme fırsatım olmadığı için baya geç gördüm mesajını. Barış arkadaşımızın verdiği linkte 3. sırada çıkan Wordpress eklentisini kullanıyorum.
Başlarda bende herhangi bir sonuç alamadım ama bir ay denedikten sonra da sonuç alamayınca bütün yazılara teker teker kendim oy verdim. Sonuç olarak
Wp-PostRatings eklentisini kullanırsanız arama sonuçlarında yıldızlı olarak görünebilirsiniz. Ziyaretçilerin oy vermelerini beklerseniz eğer pek bir sonuç elde edemezsiniz. Bu yüzden yazılarınıza kendiniz defalarca oy vererek arama sonuçlarında yıldızlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Google amcanın oylamaları kabul edip sıralamalarda göstermesi bir ay kadar sürebilir.
Konuda Türkçe diline çevirme ve kullanımı hakkında ufak tefek açıklamalar da anlattım. Yine de yazıda anlattıklarımı aynen burada paylaşsam daha iyi olur sanırım.
Eklentinin kullanımı hakkında sitedeki konudan bir alıntı.
WP-PostRatings eklentisini indirdikten sonra ftp üzerinden plugin dizinine yükleyin ve yönetim panelinizden etkinleştirin veya kısa yoldan Eklentiler >> Yeni Ekle sekmesinden WP-PostRatings yazıp en üstte çıkan sonucu kısa yoldan yükleyip kurabilirsiniz. Etkinleştirdikten sonra yönetim panelinizin sol tarafındaki menüsüne aşağıdaki resimdeki gibi yeni bir sekme eklenecektir.
Gerçi ben Türkçe dil dosyası yüklediğimden dolayı bende başlık Puanlamalar şeklinde görünüyor. Kendim hazırlamamıştım bu dil dosyasını ve tam olarak nereden indirdiğimi de hatırlamıyorum şimdilik. Eğer isteyenler olursa tabi ki linki bulup paylaşmam gerekiyor :)
WP-PostRatings ile kullanabileceğiniz 14 tane şablon bulunuyor. Ben stars şablonunu seçip kullanıyorum. Diğerlerini denemedim ancak sanırım her şablon için ayrı ayrı Türkçe’ye çevirme işlemi yapmamız gerekiyor. Bu yüzden kullandığım stars şablonunun dil seçeneğini bu yazıda paylaşacağım sizlere. Puanlamalar sekmesinin 2. linkine tıklayarak kullanmak istediğiniz şablonu seçebilirsiniz.
Her oy için ayrı bir puan ortalaması verebilir, kullanıcıların tek bir defa oy verebilmesi için de kısıtlama yapabilmenizi sağlayan özellikleri seçebilirsiniz. Günlük tutma, ip adresi kaydetme, tarayıcı çerezi ile günlük tutma veya bunların hiçbirini seçmeyerek en üstte olan seçeneği seçerek her sayfa yenilenmesinde oy verilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kimlerin oy verebileceğini (üyeler, ziyaretçiler) de belirlemeniz mümkündür. Üyelere ve ziyaretçilere seçenekleri isterseniz ikisinden birine veya her ikisine izin verebilirsiniz oylama yapabilmeleri için.
oylama yetkisi
Puanlamalar sekmesinin üçüncü linkinde de seçmiş olduğunuz şablonun dilini değiştireceğiniz bölümler bulunuyor. Üçüncü sekmedeki kutuları tek tek tıklayarak aşağıdaki kodlar ile değiştirin.
Birinci kutu:
1
%RATINGS_IMAGES_VOTE% (
%RATINGS_USERS% Kişi oy verdi, %RATINGS_MAX% üzerinden ortalama puan:
%RATINGS_AVERAGE%. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?:((
)
%RATINGS_TEXT%
İkinci kutu:
1
%RATINGS_IMAGES% (
%RATINGS_USERS% Kişi oy verdi, %RATINGS_MAX% üzerinden ortalama puan: %RATINGS_AVERAGE%. Verdiğiniz oy için teşekkürler. :)) )
Dördüncü kutu:
1
%RATINGS_IMAGES_VOTE% (Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
%RATINGS_TEXT%
Bu kutular herkese oylama izni verdiğiniz dil seçeneklerini içerir. Diğer kutularda eğer herkese oylama izni vermemiş iseniz onları da Türkçe’ye çevirmeniz gerekiyor. Bu kadar :)
Son olarak bu özelliğin sıralamaya etki edip etmeyeceğini merak edenler olabilir diye bunun için de bir açıklama yapayım. Aramalarda profil fotoğrafı görünmeden önce konularımın tıklanma oranı ortalaması 10% oranındaydı. Her 100 aramadan 10 tanesine tıklanıyordu. Fotoğraf çıktıktan sonra da bu değişmedi. Ama yıldızlı çıkması eminim daha etkilidir. Çoğu zaman parlak yıldızları 2. veya 3. sırada gördüğümde 1. sıradakine değil parlayanları tıklardım. Eminim bu herkes için geçerlidir.