Beni bu konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, internette ürün satan birçok site var ancak ben hepsinin fatura kesip kesmediğini bilmiyorum en azından geçen aylar'da bi siteden klavye siparişi vermiştim gelen siparişte hiçbir fatura bulunmuyordu, geçen sene tv'de çıkan reklamlardan bi ürün sipariş vermiştim ondada fatura yoktu?
Bunlar şimdi kaçak iş mi yapıyor?
Ek olarak şahıs şirketi açma olayına baktım ondada ilk etapta birkaç milyar para gidecek ve sonrasında muhasebeceyi falan aylık para göndermek zorundaymışız ancak benim açacağım site başta olmak üzere birçok e-ticaret sitesi çok az iş yapıyor bu ücretlerin altından kalktığına inanmıyorum yani bunlar kaçak mı yapıyor işi yoksa bu reklamlarda çıkıyor işte firmamız sayesinde e-ticaret sitesine sahip olun falan diye yoksa bu firmalarla çalışınca onların şirket bilgileri ile mi e-ticaret sitesi açıyoruz böyle bir imkanımız varsa o tarz bir firma ile çalışmak çok iyi olabilir yoksa böyle bir şey olamazmı?
Bunlar şimdi kaçak iş mi yapıyor?
Ek olarak şahıs şirketi açma olayına baktım ondada ilk etapta birkaç milyar para gidecek ve sonrasında muhasebeceyi falan aylık para göndermek zorundaymışız ancak benim açacağım site başta olmak üzere birçok e-ticaret sitesi çok az iş yapıyor bu ücretlerin altından kalktığına inanmıyorum yani bunlar kaçak mı yapıyor işi yoksa bu reklamlarda çıkıyor işte firmamız sayesinde e-ticaret sitesine sahip olun falan diye yoksa bu firmalarla çalışınca onların şirket bilgileri ile mi e-ticaret sitesi açıyoruz böyle bir imkanımız varsa o tarz bir firma ile çalışmak çok iyi olabilir yoksa böyle bir şey olamazmı?
Vergi kaçırmak en büyük hukuki suçlardan biridir. Şirketleşmeniz durumunda defter tutma zorunluluğunuz olacaktır. Bu da bir muhasebeciye ihtiyacınız olduğunu göstermektedir. Kısacası yasal bir işlem yapmak istiyorsanız şirket kurmak zaruri. Ancak, hâlihazırda bir şirketin çatısı altında da e-ticaret yapabilirsiniz. Fatura kesmek kaydıyla tabii.