E-ticaret sitesidir, 2 Haftadır yaptığım analizler sonucunda hit sayım artıyor ama kazanç düşüyor. Mesela nasıl 2 hafta önce ramazan bayramının bitmesiyle işler açılır diye düşünüyordum. Çalışmalara başladım sosyal ağlarda yaptığım reklam olsun, adwords üzerinde arttırdığım maliyetler olsun hit sayım bir nebze yükseldi ama dönüşüm olarak hiç memnun değilim.
-Ortalama siteme 3500 ziyaretçi geliyor. Günlük aldığım dönüşüm sayısı ortalama 4-5.
-Hemen çıkma oranı: %55,73
-Genel olarak 3500 kişinin yarısı hemen siteden ayrılıyor . 1750 kişiyi 4-5 siparişe böldüğümüz zaman 450 kişiden 1 kişiye ürün satabiliyoruz. Doğal olarak hiç mantıklı bir durum söz konusu değil.
-Diyeceksiniz ki almak zorunda değiller, elbette değiller. Yaptığımız işin içinde bizden uygun fiyat ve garanti sağlayabilen çok az firma var Kuyumcu sektöründe böylelikle arama yapıp o gelen 500 kişi neden tatmin olmuyor anlamış değiliz.
-Ücretli olarak bu ay adwords üzerinden 3 sipariş alındı ve verilen bütçeyi karşılamadı.
-Facebook üzerinden 60+ sipariş alındı hiç bir bütçe verilmeden kazanç sağlandı.
-Organik olarak google üzerinden gelen ziyaretçilerden 30+ sipariş alındı.
-Adwords hiç bir işe yaramıyor mu ?
-Bu adamlara verilen paraya mı yazık ?
-Seo ile ilgili hiç bir problem olmadığından eminim yıllardır uğraştığım bir iş ve kurulu bir düzene sahip.
-Verilen yapılan backlinkler alexa sıralamaları bunlar her gün artıyor ama dönüşüm sağlanmıyorsa bir anlamıda olmuyor.
-4 yıllık bir sitedir, pr0 gözüküyor, indexlenmiş backlink hala sahip değiliz. Asıl problemler bunlar değil elbette ziyaretçi alıyoruz ama dönüşüm sağlanmaması hayret ettiriyor.
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar