Bugün Türkiye’deki internet için aslında büyük gün(!). Normalde 22 Ağustos’ta uygulanacak olan “Filtre” bugüne ertelenmişti.Ertelenmesindeki temel amacı tam olarak bilmesemde halkın verdiği tepkiden kaynaklandığını düşünüyorum.Uygulanan Filtre sonrası internette ne gibi değişiklikler oldu diye soracak olursanız şuan içinhiçbir farklılıkla karşılaşmış değilim.Hala normal bir şekilde internetimi kullanmaya devam ediyorum.Ama bu filtrenin uygulanacağı kategorileri söylemek istiyorum. 2 Farklı profil olarak incelenecek olan filtredeki profiller “Çocuk Profili ve Aile Profili“.
Çocuk Profili’nde sadece belirli sitelere giriş izni verilecek.Aile Profili’nde ise kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, **************lık, zararlı yazılım gibi içeriklere sahip sitelere erişemeyecek.Birde Standart Profil var sanırım oda bizim kullandığımız hiç bir değişiklik yapılmayan internet anlamına geliyor.Ama bu filtrelerden sonra “Yasaklı Siteler”e girişin serbest olduğunuda düşünmeyin onlar yine yasaklandığı gibi kalacaklar.
“Eren sence bu filtre gelmeli miydi?” diye soracak olursanız benim cevabım “Bana Dokunmayan Yılan Bin Yaşasın Hacııı..” olurdu :)
Kaynak:
http://www.erenkeskin.com/sansur-geldi-de-ne-oldu/