lostyazilim
tr.link

İlk Akıllı Telefon Çıkalı 20 Yıl Oldu!

4 Mesajlar 893 Okunma
acebozum
tr.link

Atomel Atomel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Front-End Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** O**
  • Mesajlar 94
  • Beğeniler 6 / 1
  • Ticaret 2, (%100)

İlk Akıllı Telefon Çıkalı 20 Yıl Oldu!

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere tarihteki ilk akıllı telefonu tanıtacağım.Öncelikle ilk akıllı telefon sanıldığı gibi iphone ya da nokia markalı değil.İlk akıllı telefon bundan 20 yıl önce bugün IBM tarafından üretilen Simon’du.

IBM’nin 1994 yılında tanıttığı IBM Simon, taşınabilir telefon olarak kullanılabilmesinin yanı sıra, kullanıcının e-postalarını okutabiliyor ve faks makinesine bağlanabiliyordu. İçerisinde takvime de sahip olan akıllı telefonun kalemle yönetilen renksiz bir dokunmatik ekranı bulunuyordu.

Simon daha çok iş insanları için geliştirilen bir telefondu. 500 gram ağırlığında olan Simon, 1994′te 900 $ fiyatıyla satışa sunulmuştu.

Kaynak:İlk Akıllı Telefon Çıkalı 20 Yıl Oldu!

wmaraci
reklam

Diyalog Diyalog Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Medya Editörü
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad I** K**
  • Mesajlar 441
  • Beğeniler 36 / 100
  • Ticaret 10, (%100)
20 yil once dokunmatik ekranli telefon mu varmis buna cidden sasirdim :)

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Eskiden neydi ya. PalmOS almıştımda nasıl hava atıyordum. Kocaman ekranı, kalemi vs kimsede yoktu. Şöyle birşey. 95-96lardaydı heralde. Sadece iş adamlarında oluyordu. Türkiye'de bulmak çok zordu. Ancak bilgisayar dergilerinden görebiliyorduk modellerini falan. Akrabama avrupadan getirtmiştim bi araba parasına. Mazi canlandı.

Telefon falanda etmiyordu ha, uyumsuzdu burayla :) Ama biyere çay içmeye falan gideyim inanın millet başıma üşüşüyordu. Aaaa adamın elindekini gördünüzmü, o nasıl bişey ya diyorlardı. Bi bakabilirmiyiz vs.. Harbiden. Şimdiki gibi değildi eskiden :)

atmaca18 atmaca18 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek hidroelektrik santral makinaları montaj bakım ve arıza
  • Konum Çankırı
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 4 / 23
  • Ticaret 5, (%100)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Eskiden neydi ya. PalmOS almıştımda nasıl hava atıyordum. Kocaman ekranı, kalemi vs kimsede yoktu. Şöyle birşey. 95-96lardaydı heralde. Sadece iş adamlarında oluyordu. Türkiye'de bulmak çok zordu. Ancak bilgisayar dergilerinden görebiliyorduk modellerini falan. Akrabama avrupadan getirtmiştim bi araba parasına. Mazi canlandı.

Telefon falanda etmiyordu ha, uyumsuzdu burayla :) Ama biyere çay içmeye falan gideyim inanın millet başıma üşüşüyordu. Aaaa adamın elindekini gördünüzmü, o nasıl bişey ya diyorlardı. Bi bakabilirmiyiz vs.. Harbiden. Şimdiki gibi değildi eskiden :)

sene 1997 fransadan gelmişti ilk cep telefonum buralarda kimsede telefon yokken
eniştem bana kıyak geçip bitane nokia 5110 getirmişti o zamanların efsanesiydi 5110 lar falan şimdi dokunmatik telefon begenmiyoruz o zamanlar herşeye razıydık :D

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al