Ferdi Şahin adlı üyeden alıntı

Facebook = Arkadaş oluyorsun, mesajlaşıyorsun, takip ediyorsun, paylaşım yapıyorsun
Twitter = Takip ediyorsun, takip ediliyorsun, paylaşım yapıyorsun
Instagram = Takip ediyorsun, takip ediliyorsun, fotoğraf ve video paylaşıyorsun
Tumblr (Favorim) = Takip ediyorsun, takip ediliyorsun, paylaşım yapıyorsun, mesajlaşıyorsun,blog kuruyorsun, blogunu düzenleyebiliyorsun, tamamen özgürsünüz, bir kısıtlama yok.

Şimdi siz insanlar için ne yapıcaksınız? Öyle bir sosyal ağ olması gerekiyor ki, insanlar aa bak bu hiçbirinde yok diyecek ve girecekler. Scripti yaptırmak için de türk firmaları kesinlikle önermem, tamamı vasat yaparım diyen ya yapamaz ya da yarım yamalak yapar üzerinize yıkar. Host vs. demişsiniz bu da tamamen sıkıntılı bir iş, şimdi eğer projenize güveniyorsanız bu iş host'la vps'le sunucu ile yapılacak iş değil. Bunun için çok iyi bir altyapı gerekiyor, CDN gerekiyor. Bir bölgede sunucu kesintiye uğradı diyelim hemen en yakınındaki sunucuya geçiş yapıcak bunun için de CDN'e ihtiyacınız var. Bu kadar saydığım şeyden sonra tamam ben bu işi kesin yaparım diyorsanız reklam için çok büyük paralar gerekecektir. TV ve radyo reklamları da yapabilirim derseniz, zaten o saatten sonra başarılı olursunuz. Ama yine de şundan bahsedeyim 200.000 TL'de harcasanız insanlar Facebook'u bırakıp gelmeyeceklerdir. Bizim en önemli düşmanımız Facebook, o gitmeden sadece Türkiye'de değil dünya'da sosyal ağ kurulsa bile 3. ayda kapatılacaktır.

Yorumu kötü amaçlı yazmadım sadece bilgilenmeniz için yazdım. Başarılar.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Facebook twitter instagram bu sosyal ağlardan hiç birine ne benziyor. Ne de onu andırıyor. Gerçekten büyük masraf gerektiriyormuş. Yazık fikrim ölüp gidecek.