Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Facebook twitter instagram bu sosyal ağlardan hiç birine ne benziyor. Ne de onu andırıyor. Gerçekten büyük masraf gerektiriyormuş. Yazık fikrim ölüp gidecek.
Benim bu şekilde çok fikrim ölüp gitti. En az beş tane daha önce hiç yapılmamış olan projem taslak olarak kaldı. Hem yaşım küçüktü hem de ne yapacağımı nereden başlayacağımı bilmiyordum. Ben fikri bulduktan en az iki yıl sonra yapıldı projeler ve iki tanesi birer milyon dolar yatırım aldı. Hatta biri etohumda da kazanan girişimlerden...
Eğer fikrin varsa ve gerçekleştirecek imkanın ve bilgin yoksa, yapabileceğin tek şey kendine bir melek yatırımcı bulman. Eskisi gibi değil artık dinlemeye başladılar yavaş yavaş yatırımcılarımı girişimcileri. Yaşa, boya, posa bakmadan dinleyip olumlu olumsuz geri dönüş sağlıyorlar. Eğer dediğin kadar özgün ve güzel bir projeyse zaten büyük olasılıkla sana desteklerini sunacaklardır ve hem fikre yatırım yapacaklardır hem de kuluçka merkezlerinde senin için bir ekip kuracaklardır. Şuan en iyi yatırımcı şirketi Aslanoba Capital. Eğer sunum kabiliyetin yüksekse ve projen tam olarak planlanmışsa piyasadaki iyi yatırımcıların kapısını çalıp projeni tanıt. En azından şansını dene. Sonra ben gibi ah vah deme.
Melek yatırımcısı bulamazsan da ikinci yol daha var. Bu da garajlar. Türkiye de bazı üniversitelerde ve üniversite haricinde şirket halinde garajlar mevcuttur buralara da başvurabilirsin. Buralarda melek yatırımcılar gibi sana uygun imkan ve konuşlları sağlıyorlar ve karşılığında da projenden hisse payı alıyorlar. Araştırmadan vazgeçme sakın.