internetleilgili adlı üyeden alıntı

Hocam bu anlattığın mantıkla gidersek ülkemizde namuslu insanlar bir yere gelemez doğru düzgün. ama bu onların namussuz olduğunu göstermez.

Yani çokta ahım şahım bir etken değildir. elbette buda bir etken. Ama gözünüzü seveyim şu arama motorlarını artık yapay zeka modeline sokup çok zeki şeyler gibi göstermeyin. Yapay zeka olsa zaten seo ortadan kalkardı.

madem içerik önemli, özgünlük önemli milyonlarca var ama hiç bişey yapamıyor site.

sanıldığının aksine bir yapay zeka değiller ve bu tarz basit şeylerin analizlerini yapabilirler. ama backlink ve pr hala değerini koruyor. pr = backlink.

yani sitede kelime analizi yapar, backlink aldığın yerde yapar ve bunlar alakalı sitelermi diye analiz yapabilir en fazla.


Öyleyse her aranan kelimede ilk sayfada olduğunuzu düşünmeniz güzel. Biraz teknolojiyi takip edin. Dünyanın en büyük şirketlerden birinin açıldığı yıllardaki algoritma ile devam edeceğini ve şuanda rakipleri oluşmaya başlamışken bile bahsettiğiniz algoritma ile devam edeceğini düşündüren nedir? Ayrıca algoritma çok kolay birşey gibi konuşmuşsunuz. Bu hayattaki herşey matematik algoritmalar üzerine kuruludur. Yapay zeka algoritmalardan oluşur ve google'da aynı şekilde. Ufak bir algoritma için yaşadığınız şehir kadar datacenter bulundurmazlardı herhalde? Ayrıca adworse milyonlarca reklam veren sizin tabirinizle ne olduğunu bilmeyen insanlar olmazdı.

Kozba adlı üyeden alıntı

Güzel bir video :)

Teşekkür ederim.

erkolay adlı üyeden alıntı

Videoda verdiğiniz bilgiyi, elbette bu işten anlayan herkes eleştirecektir.

Bir kere backlink olayı, 2-3 yıl önceki kadar etkili değil ve sitenizin öz kalitesi ön plana geçmiş durumda. İkincisi, aldığınız backlinkin, sitenizin sıralamasını etkileyecek kadar kaliteli olması, ille de çok ziyaretçisi bulunan yerden olmasını gerektirmez.

Sadece yüksek hitli yerden, görünürlüğü (banner, logo gibi görsellerle arttırılmış) backlink ile sitenize daha çok ziyaretçi sağlayabilirsiniz. Ki bu da sürekli olmayacaktır. İş yine sizin sitenizin öz kalitesinde biter.

Tabiki eleştirilere açığım fakat yönünü belirtmiş eleştirilerden bahsediyorum. Videoda anlattıgımdan çıkarılması gereken zaten yazdığınız ve arkadaşın söylediği gibi kötü backlink ve iyi backlinkin ortaya çıkmasıdır. Ben 1 backlinkle 1 milyon ziyaretçi gelmesi gerektiğinden bahsetmedim. Footer link vb gibi tıklanmayan linklerden bahsettim.

Dediğiniz gibi öz kalite çok önemlidir. Bu konuyla ilgili zaten videolar paylaşmış ve paylaşmayada devam edeceğim. Bir videoda her yere değinirsem 1 gününüzü alabilirim ki hızlı hızlı geçerek. O zamanda neyin ne olduğunu anlamazsınız.

Yorumunuz için teşekkür ederim