ecealper
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / K
-
Meslek
öğrenci-üniversitenin dergisin
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hostta bulunan bir açıklı siteden dolayı shell enjektesi ile sunucudan sitemize ulaşmışlar.
Bu sorunu çözmüştüm. Fakat sorun şu ki, siteyi testten geçirttiğimde sanırım birkaç tane haberim/bilgim olmadan link basılmış. Araştırma başlattım neden bu siteler diye lakin o iş uzun sürebilir.
Öğrenmek istediğim güvenlik kısmında uzman arkadaşlardan;
bu linkleri nereye basarlar genel olarak??.. Google'a nasıl normal olarak göstermişler?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hostu nereden aldınız merak ettim de
ecealper
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / K
-
Meslek
öğrenci-üniversitenin dergisin
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kişisel reseller.
önemli kısım orası değildi aslında
AKDNZ
#Sunucu Kurulumu
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Ağ Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Hocam bu işin mantığı yok, server üzerindeki bir sitede açık bulunur, site üzerinde kod çalıştırılır, daha sonra shell diye tabir edilen hacker tools serverde herhangi biryere çekilir, gerekli güvenlik yoksa her bilgiye ulaşılır, hatta port açılmak suretiyle servere terminal bağlanılır ve localroot exploit çalıştırılır. Böylece en üst düzey yetkiler elde edilir, serverde 1000 tane sitemi var hepsini tek tıkla hackleme imkanına sahip olunur. Hacklink bütün sayfalarınızda görünmesi adına genellikle footera yada headere yazılır. Ancak bu işi profesyonel yapan birisiyle karşı karşıya iseniz dbyede gömmüş olabilir. Geçmiş olsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Security Asist.- Bilg. Müh.
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Hocam özelden mesaj atıp yada skypeden eklerseniz detaylı bir biçimde silinmesini sağlayabiliriz. Ekstra olarakta güvenlik açıklarınıza tarayıp size iletebilirim. Shell, Hacklink konusuyla çok uğraştım 3-4 yıldır üzerinde çalıştığım fakat son 3-4 aydır bıraktığım bir konudur :)
furkansandal.com | Site Sunucu Güvenliği, Ağ Güvenliği, Bilgi Güvenliği | hukukigelisim.com
Jevel
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Üniversite
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İsim tescil in dandik sunucularında az mı yedim. Öyle güzelim projem gitti. Hosting sağlayıcısına dikkat edin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Reklam
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
config.php dosyasının en altına bak saçma bir txt gb dosya olacak oradan çekiyorlardır aynı sorun başıma geldi