wmaraci reklam
tr.link

Web Sitemizi 9 Adımda Markalaştırmak

3 Mesajlar 761 Okunma
acebozum
tr.link

OKMWeb OKMWeb #OHDF Kullanıcı
  • Üyelik 18.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Muhasebeci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 0 / 12
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar makale buraya atınca biraz dağıldı.Orjinalinden okumanızı tavsiye ediyorum :D
kaynak: http://kargaburnu.net/web-sitesini-9-adimda-markalastirmak/

[COLOR="Purple"]Ek olarak: Bunlar benim görüşümdür siz daha farklı şeyler üretebilirsiniz.[/COLOR]

Merhaba arkadaşlar bugünkü makalemiziyazmamın amacı web sitemizi nasıl markalaştırırız ? Arkalaşmanın sizlere birçok artı yönde etkisi olacaktır.Ziyaretçileriniz direk adres çubuğuna atıyorum kargaburnu.net yazıp sitenize giriş yapacaklar.Bu sayede hitiniz artmış olacak.Ziyaretçiler merak ettikleri konuları google da aramak yerine sizin sitenizin arama kısmına yazıp sizin sitenizden bulacaklar.Buna değinmişken sitenizde mutlaka arama kutusu olmalı.Ben bu yazımda sizlere web sitemizi nasıl 9 adımda markalaştırırız ? konusuna değineceğim.Büyük ölçüde markalaşmak kavramını öğrenmiş olacaksınız.Burada bahsettiklerim tamamen benim görüşüm.Farklı kişilere göre farklı yorumlar katılabilir.Ufaktan yazımıza başlayalım.

1. Videolar Hazırlayın
Web sitenizin kategorisine uygun videolar hazırlayın.Eğitim dersleri,bilgilendirici videolar olabilir.Bunların başına 3-4 saniyelik ufak introlar koyun.Bu yöntem markalaşmanıza oldukça olumlu etki sağlayacaktır.Videoları seri seri yaparsanız daha etkisini görürsünüz.Atıyorum Karga Burnu SEO Dersleri Part 1 gibi.

2. Sosyal Medyayı Etkin Kullanın
Bu yöntemde en etkili yöntemler.İnsanların paylaşmak isteyeceği içerikler oluşturun.Bu içerikleri ilgili gruplarda,sayfalarda paylaşın ne kadar çok kitleye ulaştırabilirseniz o kadar iyi.Ben diğer web sitemde bunun etkisini çok gördüm.İçeriğim birden tüm facebookda yayıldı.Herkes içeriğimi paylaşıyordu.Anlık 100 online bile olduğu oldu.

3. Popüler Bloglardan Tanıtım Alın
Günlük hiti yüksek bloglardan tanıtım yazısı almanız markalaşmanızda oldukça olumlu rol oynayacaktır.Ayreten sitenizin gelişmesindede tanıtım yazılarının etkisi çok büyük.

4. Forumları Etkin Kullanın
Web sitenizin içeriğiyle ilgili forumlarda çok aktif olun.Örneğin içeriğiniz index aldıktan sonra onu forumlarda paylaşın kaynak olarakta web sitenizin adresini gösterin.

5. Kendi Tarzınızı Belirleyin
Okuyucularınızı sıkılmasına sebep olmadan onlara kendi şeklinizle hitap edin.Komik olun yada ciddi olun.Kendinize has bir tarzınız olun.Eğer okuyucularınızın makalenizi okurken keyif almalarını sağlarsanız.Sizin diğer makalelerinizi de okumak için isminize bakacaklar hatta belkide sık kullanılanlara ekleyeceklerdir.

6. Okuyucularınıza Çeşitli Hediyeler Vermeye Çalışın
Atıyorum herhang bir makalenizi sosyal medya hesaplarında paylaşanlar arasında çekiliş yapıp onlara domain hediye edin yada host verin.Bunu tamamen siz belireyin.Bu sayede hem siteniz imlenmiş olacak hemde okuyucularınız sitenizi unutmayacaktır.İlgi alanınıza göre farklı yarışmalar türetmek mümkün.

7. Domaininizi Doğru Seçin
Domaininiz akılda kalıcı olmalı.Hiçbir anlamda ifade etmeyebilir.Atıyorum yahoo yada google hiçbir anlam ifade etmiyor fakat kullanıcılar direk adres çubuğuna yazıp onların sitesine giriyor.

8. Tasarımınıza Önem Verin
Logonuz ve temanız çok önemli okuyucuları sıkmayacak düzeyde ne fazla sade ne de fazla abartı olmalı.Ziyaretçilerin tam olarak görmek istediği tasarımı seçmelisiniz.Logonuzdada kendinize ait bir maskot belirleyebilirsiniz.Yazılarınızda vs. bu maskottan bahsedin.

9. Reklam Doldurmayın
Ziyaretçiler rahatsız oldukları sitelerde dolaşmaktan hoşlanmazlar bu yüzden reklam yerleşiminizi kullanıcıları rahatsız etmeyecek şekilde düzenleyin.Kendinii ziyaretçi yerine koyun sağda reklam solda reklam nereye tıklasan popup açılan önden splash gelen bir sitede dururmuydunuz ?

Bu yazımda burada son bulur.Burada anlattıklarım tamamen kendi kişisel görüşüm.Siz kendinizi ziyaretçi yerine koyup daha birçok yöntem üretebilirsiniz.Umarım web site markalaştırmayı sizlere yeterince anlatabilmişimdir.Çünkü markalaşmak çok önemli.Ziyaretçilerinin direk arama çubuğuna site adresini yazıp girmesini herkes ister.Ayrıca ziyaretçiler google’da arama yaptığında çıkan sonuçlarda daha çok tanıdık sitelere giriş yaparlar.Neyse çok uzattım.Başka yazıda görüşürüz.İnşallah markalasma yontemlerini öğrenmişsinizdir. :)

#OHDF
googleasistan
reklam

Muhammedd Muhammedd Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 408
  • Beğeniler 53 / 83
  • Ticaret 10, (%80)
Kullandığınız tema ücretlimi ücretsiz ise ismini söylermisiniz :) o temayı arıyordum
VedatOKSUZ

kişi bu mesajı beğendi.

OKMWeb OKMWeb #OHDF Kullanıcı
  • Üyelik 18.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Muhasebeci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 0 / 12
  • Ticaret 1, (%100)

xAngel adlı üyeden alıntı

Kullandığınız tema ücretlimi ücretsiz ise ismini söylermisiniz :) o temayı arıyordum

Burak İşçi'nin Bislog teması
http://burakisci.com/bislog-wordpress-blog-temasi.html
Muhammedd

kişi bu mesajı beğendi.

#OHDF
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al