Apple, pil ile ilgili sınırlı sayıda iPhone 5′te meydana gelen sorundan dolayı ücretsiz pil değişim programını duyurdu.

Pil, genel anlamda pek çok iPhone kullanıcısının sorunu. Zaman zaman ücretsiz değişim programları başlatan Apple, bir süre önce hatırlarsanız bazı iPhone 5′ler ile ilgili güç tuşu sorununu kabul etmişti ve güç tuşu için ücretsiz değişim programı başlatmıştı. Apple, bazı iPhone 5′lerin pilinde tespit edilen hatadan dolayı beklenenin altında şarj tüketimi yaptığını belirtiyor.

Apple’ın kullanıcıların yaşadığı sorunları kabul edip ücretsiz olarak değişim programı başlatması, kullanıcıları memnun ediyor. iPhone 5 pili için resmi olarak duyurulan değişim programı, 2012 yılının Eylül ayı ve 2013′ün Ocak ayı arasındaki zaman diliminde satılan iPhone 5′leri kapsıyor.

Türkiye de dahil

İlk olarak 22 Ağustos’ta ABD ve Çin’de başlayan program, 29 Ağustos tarihinde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu diğer ülkelerde de geçerli olacak.

iPhone 5 cihazınızın bu programa dahil olup olmadığını bu adresteki kutucuğa seri numaranızı yazarak öğrenebilirsiniz. Seri numaranızı bilmiyorsanız telefonunuzdan Ayarlar – Genel – Hakkında bölümüne girerek alt kısımdan öğrenebilirsiniz.

Kaynak: http://www.webeyn.com/iphone-5-ucretsiz-pil-degisim-programi/