lostyazilim

Decor Teması Çizim

6 Mesajlar 1.122 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

SpecBrain SpecBrain WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 10 / 69
  • Ticaret 1, (%100)
Merhabalar dün bu saatlerde Rota Temasını kendim çizmiştim, Bugün ise Decor temasını bakarak yapmaya çalıştım ortalama 6 saat gibi bir zaman aldı ama başında fazla durmadım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Çizdiğim temanın Demosu için buraya tıklayın.
fyurdakulblog WebmasterBurada

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

cumak27 cumak27 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Endüstri Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 643
  • Beğeniler 87 / 87
  • Ticaret 19, (%95)
Üst kısımdaki sosyal ağlar kısmı hariç süper bir tasarım olmuş bence :)

WebmasterBurada WebmasterBurada Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Tasarımcı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 359
  • Beğeniler 63 / 113
  • Ticaret 1, (%100)
Düzenlendi.

SpecBrain SpecBrain WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 10 / 69
  • Ticaret 1, (%100)

WebmasterBurada adlı üyeden alıntı

Yeni başlayan birisine göre neredeyse birebir çizim çıkartmışsın. Bu şekilde örnekler çalışarak argümanlarınla ilgili görsel hafızanı geliştirebilirsin. Örneğin slider, banner, hizmetler, projeler ve benzeri konularda ne kadar çok örnek görür ve çalışırsan diğer işlerinde zorluk çekmeden yeni şeyler üretebilirsin.

Tasarımın orijinaline göre pek bir farkı yok ama çözünürlükte oluşan bazı sıkıntılar zamanla çözüm bulur. Başlangıç olarak iyi, bu şekilde demolar çalışarak kendini geliştirebilirsin. Her farklı sektörden 3-4 demo çalış mesela. Sektörü ilgilendiren sistemlerde neler gereklidir? Bunların örnekleri nelerdir? Tüm bunları inceledikten ve çalıştıktan sonra zorluk çekmeden tasarım yapmaya başlayacağını düşünüyorum.

Ek Olarak: Bu tasarımda dikkat etmen gereken kısımlar;

Sosyal ağlar kısmı kare içine gri sosyal logolar gelmeliydi.
Menü elementlerinin birbirlerine olan uzaklığı demodaki gibi olmalıydı.
Slider ve yanındaki 2 bannerın ara uzaklıkları eşit olmalıydı.
Sliderın ileri geri okları orijinalindeki gibi daha ince ve küçük olmalıydı.
"ECO MATERIALS" kısmının yazıları yok.
> More linklerindeki ok daha ince ve demodaki gibi değil.

Böylelikle simetri ve düzeni yakalamış oluruz. Düzenli bir tema çizimi kötü olsa bile güzel görünür ;)
Deforme olmuş görsellikten olabildiğince uzak durmalısın.

Laptopta çalıştığın için çözünürlük sorunlarını pas geçiyorum. Bunlar dışında oldukça iyi iş çıkarmışsın başlangıç olarak.

Teşekkürler. Hocam Eco materials yazıları var http://i.hizliresim.com/nYDLzl.png buyrun burada. Benzerlik yakalamaya çalıştım. Şuanki durumum nedeniyle okları ince veya kalın konusunda geliştirmem gerekiyor.

Ek Olarak:

WebmasterBurada adlı üyeden alıntı

Yeni başlayan birisine göre neredeyse birebir çizim çıkartmışsın. Bu şekilde örnekler çalışarak argümanlarınla ilgili görsel hafızanı geliştirebilirsin. Örneğin slider, banner, hizmetler, projeler ve benzeri konularda ne kadar çok örnek görür ve çalışırsan diğer işlerinde zorluk çekmeden yeni şeyler üretebilirsin.

Tasarımın orijinaline göre pek bir farkı yok ama çözünürlükte oluşan bazı sıkıntılar zamanla çözüm bulur. Başlangıç olarak iyi, bu şekilde demolar çalışarak kendini geliştirebilirsin. Her farklı sektörden 3-4 demo çalış mesela. Sektörü ilgilendiren sistemlerde neler gereklidir? Bunların örnekleri nelerdir? Tüm bunları inceledikten ve çalıştıktan sonra zorluk çekmeden tasarım yapmaya başlayacağını düşünüyorum.

Ek Olarak: Bu tasarımda dikkat etmen gereken kısımlar;

Sosyal ağlar kısmı kare içine gri sosyal logolar gelmeliydi.
Menü elementlerinin birbirlerine olan uzaklığı demodaki gibi olmalıydı.
Slider ve yanındaki 2 bannerın ara uzaklıkları eşit olmalıydı.
Sliderın ileri geri okları orijinalindeki gibi daha ince ve küçük olmalıydı.
"ECO MATERIALS" kısmının yazıları yok.
> More linklerindeki ok daha ince ve demodaki gibi değil.

Böylelikle simetri ve düzeni yakalamış oluruz. Düzenli bir tema çizimi kötü olsa bile güzel görünür ;)
Deforme olmuş görsellikten olabildiğince uzak durmalısın.

Laptopta çalıştığın için çözünürlük sorunlarını pas geçiyorum. Bunlar dışında oldukça iyi iş çıkarmışsın başlangıç olarak.

Teşekkürler. Hocam Eco materials yazıları var http://i.hizliresim.com/nYDLzl.png buyrun burada. Psdde kesin yanlışlıkla silmiş olmalıyım sizlere atarım. Benzerlik yakalamaya çalıştım. Şuanki durumum nedeniyle okları ince veya kalın konusunda geliştirmem gerekiyor. Hizalama konularında sıkıntı yaşadığımdan dolayı düz bir çizgi çekerek onun izasında gitmeye çalıştım, ama şu ok işaretlerini bir türlü ayarlıyamadığımdan dolayı böyle bir görüntü meydana geldi. Birde sosyal ağları derseniz bu tasarımdaki iconları bulamadım o kadar aramama rağmen bende en son olarak bunu koydum.

wmaraci
wmaraci

fyurdakulblog fyurdakulblog Codlio Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 444
  • Beğeniler 98 / 48
  • Ticaret 12, (%100)
başarılı sankim :)

FiberTurkiye FiberTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)
iilk tasarımlara gerçekten güzel benzettin tabi eksikler hala var ama gelişmek için bir yerden başlamak gerek sende başladın inşallah daha iyi yerlere geleceksin

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al