Kerim Yaman adlı üyeden alıntı

Ferdi abi sana bir şey sormaya utanıyorum ama ben 0 dan sosyal ağ scripti kodlatmak istiyorum. Ne kadardır? Nereden almalıyım?

0'dan script kodlatması o kadar basit birşey değil. Yani ilk önce aklındakileri bir kağıt parçasına dökmen gerekiyor. Sonra kendine bir sunum hazırlaman gerekiyor, karşı tarafa sunmak için. Bir firmaya gidiyorsun, adama diyorsun ki kardeşim ben sosyal ağ scripti kodlatacağım adamın sana ilk söyleyeceği şey nasıl birşey olucak. Sen de hemen aklındakileri anlatırsın ya da daha önce sunum yapmışsındır bunu verirsin adam açar dosyalara bakar sana fiyat belirler. Bu sosyal ağ açma olayı diğer sitelere benzemez. Çok yüksek meblağların olması gerekiyor. Farklı farklı ülkelerde CDN'lerin olması gerekiyor. Sunucu biryerde kesildiği zaman bütün site bir anda gitmesin diye CDN'ye ihtiyacınız var. Hadi diyelim herşeyi yaptırdınız sosyal ağ scripti elinizde herşeyiniz hazır. En önemli etken bu ülkede facebook varken iş yapmanız oldukça zor hatta çok çok zor. Çünkü insanlar hadi kalkın facebook'tan gidiyoruz diyemiyorlar. Facebook'ta takılanların çoğu da k.bakmayın ama kızlara laf atan gerizekalı tipler. Nerede güzel kız görseler, abaza gibi mesaj yazarlar. O yüzden tavsiyem ya facebook'u yerle edecek bir proje yapman gerekiyor ya da insanları çekmek için siteye kızları toplaman gerekiyor. Her ikisine de yapamam diyorsan bu işe hiç bulaşma. Bu işlerle uğraşan bir kişide benim ama ben takılıyorum öyle facebook'a ya da twitter'a kafa tutma gibi bir düşüncem de yok olamaz da zaten. Facebook'u geçmek istiyorsan bütün televizyon ve radyo kanallarına 20 saniyelik bir reklam vermen gerekiyor. Eğer böyle birşey yapabilirsen işte o zaman gerçekten bir sosyal ağın CEO'su olabilirsin. Umarım açıklayıcı olmuşumdur, kolay gelsin.