Açık konuşmak gerekirse müslüman değilim ve Amerika'da yaşamaktayım üniversite okuyorum. Müslüman olmamama rağmen ilk yerleştiğim zamanlarda edindiğim arkadaşlarımdan bazıları bana müslüman olup olmadığımı sormuştu. Biraz daha ortama ısınınca ve insanları tanıyınca şunu anladım. Bu insanlar müslümanlığa karşı değil, hatta benim tanıdığım ve konuştuğum insanlar ırkçı ve ayrımcı değil dini farklar sonucu insanları yargılamıyorlar.
İşte biz nerede mi yanılıyoruz? Hristiyanlar yapıyor ya önyargılarımız ile bu kampanyayı baltalıyoruz. (Daha doğrusu bunu siz yapıyorsunuz) Bakın bu akımın başladığı ülkenin kültürü ve insanı tamamen farklı sizin gibi düşünmemeleri veya hareket etmemeleri çok doğal olabilir zira bunu böyle karalayıcı bir şekilde üstüne üstlük O ÇOK ELEŞTİRDİĞİNİZ AMERİKALI VEYA HRİSTİYAN İNSANLARIN YAPMADIĞI VE YAPMAYACAĞI AYRIMCILIĞI IRKÇILIĞI SİZ DAHA DOĞRUSU TÜRK İNSANI YAPIYOR.
Müslümanlık veya islam konusunda körü körüne savunmadan önce biraz kafayı aydınlatıp mantıklı yaklaşmak lazım.
Bir dostumun da bolca dediği gibi "watch and learn bro"