resmen Türkiye'de ben bağış yapmasam nereden anlaşılacak durumu olmuş. o kadar ünlü video çekiyor, bir bakıyorsun ki harcanan sadece bir kova su olmuş. tabii bunu söylenen rakamlara göre söylüyorum. bu kadar az bağış yapılması garip bir şey.

Ek Olarak: ayrıca şunu da söylemeliyim ki bu "bir kova su"ların bir israfa neden olmadığını da düşünmüyor değilim. sonuçta bu bir kova su öylesine değil de bir amaca hizmet ettiği için kullanılıyor -her ne kadar ülkemizde bir dikkat çekme aracı olarak kullanılsa da- ve insanları etkileyici bir şekilde bu durumdan haberdar ederek bilinçlendiriyor. başka bir şekilde de dikkat çekilebilirdi belkide ama sırf bu "bir kova su"lar bir hizmete araç olduğu ve kamuoyunun büyük çoğunluğunun ilgisini çektiği için bir israf değil diye düşünmekteyim.

tamam video çeker başından aşağı suyu devirirsin ama madem deviriyorsun durumun varsa git bağışını da yap derim.- ki illa yüklü bir miktar yatırılması da gerekmiyor. bir lise öğrencisi bile harçlığından bir kısmını hemen en yakın atm den hesaba yatırabilir. ellerimizin altında telefonlar var hesap numarasını öğrenmek de çok zor olmasa gerek.-

kimseyi kırmak istemem ama bu "Afrika susuz siz suyu başınızdan aşağıya deviriyorsunuz" kelimesi saçma geliyor. bu "bir kova su"lar Afrika'yı doyurmaz -DOYURAMAZ-. bu susuzluğun önüne geçmek istiyor iseniz çeşitli dernekler ile bağış yaparak su kuyuları açtırabilirsiniz diye biliyorum. yapabileceğiniz daha da farklı şeyler vardır ama bu iş kökten çözülmek isteniyorsa o zaman bu bizim boyumuzu aşar, bu konu uluslararası diplomasiye girer.

Yani vermeniz gereken mesaj "Su israf edeceğinize bağış yapın" değil de "Rol yapacağınıza bağış yapın" olmalı.

Fikirlere saygım sonsuzdur ancak fikirler, fikirler ile geliştirilebilir

Saygılarımla...