Merhaba,
Bir ara WmAracı'nda da görmüştüm banner değişim ağı diye bir şey. Farklı forumlarda ve sitelerde de gözüme ilişti; ancak aktif olarak çalışanına denk gelmedim.

Birkaç tanesini inceleme fırsatım oldu ve kayıtlı sitelerin çalışmadığı ya da yerleştirilmesi gereken banner kodlarını yerleştirmediğini gördüm.

Yapabilecek bilgi ve deneyimim yok; ancak aklıma şu geldi: Bu kodlardan falan anlayan arkadaşlar, acaba böyle bir ağ kurmayı niçin düşünmüyor? Mutlaka akıllara gelmiştir; ancak şu an var olmamasının nedeni nedir acaba?

Kâr/Yarar: Böyle bir ağ kuran kişi, diyelim 10 siteyi bünyesine katsa ve kendisi hem bununla ilgilenip hem de düzenli olarak (günlük, haftalık, 15 günlük ya da aylık olarak) katılımcıların yayınlayıp yayınlamadığını denetlese; evet, zaman ve emek harcamış olacak. Bunu da telafi edebilmek için, 1-2-3-4-5.... diye değil de, kendisininki misal 1 no'lu ise, 1-2-3-1-4-5-1-6-7-1-8-9-1-2-3 diye gösterimini sağlatsa işi rayına sokmuş sayılmaz mı?

Dediğim gibi, yapabileceğimden değil; ama yapabilecek olanlar acaba neden bu işe yanaşmıyor, merak ettim.

not: ola ki böyle aktif bir şey varsa, seve seve katılmayı isterim...

İyi forumlar...