Umarım olur; çünkü bir eksiklik var. Evet, yeri doldurulamaz bir eksiklik değil; ama:
- Herhangi bir ücret ödemeden tamamen "takas" yoluyla reklam yapılmış oluyor. (Birebir banner değişimi de cazip; ama görüntü kirliliğini önleyip hem de verimi artırmak için bu yöntem çok daha kullanışlı görünüyor.)

Belki 120x600, 728x90 gibi ebatlar değil de, 200x200, 250x250 veya 468x60 gibi bir sistem (artık yapanın takdiri olacak bu ve belki sonra talebe göre değiştirecek) kurularak, yayıncıya hem kullandığı reklam şirketinin görselini paylaşabilme (veya doğrudan satıyorsa onun için yer bırakma) şansı tanınmış olur, hem de kendi reklamına yer sağlanmış olur.

Açıkçası, hani gönüllü takas olayı söz konusuyken, hit oranına bağlı kalınarak gösterim yapmak çok adil olmayabilir. Eğer ücret karşılığı olsa, belki doğru; ama zaten böyle bir olaya dahil olan kişi, hem hit verip hem de hit alabilme derdiyken kişisel görüşüm, çok hoş durmayacağı. Ve her katılımcının eşit koşullarda yerini alması, rekabet diyemeyiz ama en azından katılma sebebine de daha uygun olacaktır.

Keşke anlasam da bende ucundan kıyısından yardım edebilsem ya da tam anlasam da kendim yapabilsem... :D Bu ağı kurabilecek kişi, ilk mesajımda da belirttiğim gibi kimi giderleri olduğundan (zaman-emek), bunun karşılığını kendi görselinin biraz daha sık gösterilmesi şeklinde telafi edebilir bence.

Bilmiyorum mümkün müdür; ancak ağ büyür ve dahil olan site sayısı çift hanelerden üç hanelere doğru seyrederse, yapan kişinin, yeni gelenlerden bir kereye mahsus cüzi bir ödeme talep etmesi bile doğal karşılanabilir.

Arkadaşlar buna el atıp aktif hâle getiren olursa, buraya da linki düşerse gerçekten süper olur. İki blogumu da hemen dahil etmeyi yürekten dilerim...