C-Uruc adlı üyeden alıntı

sizin bahsettiğinize tam olarak katılmıyorum hocam. Nasıl özgün olmayan siteniz ilk sıralarda. Bunun kopya ve özgünlükten ziyade farklı etkenleri de vardır ki siteniz ön plana çıkar. Domain yaşından tutunda, sitenizin aldığı ziyaretçi sayısına kadar ön planda tutan bunun gibi etkenlerdir. Madem o kadar özgün yazı önemli değil, siz sitenizle birinci dereceden alakalı olmayan bir konu seçin kopyala yapıştır yapın, ben aynı konuyla ilgili fazla yeni olmayan günlük ortalama hiti 50-60 olan yani sizinkinin 4'te 1'i hiti olan bir siteye özgün yazı yazayım hemde genel bir bloga sonuclara bakalım bir. Genel olarak söylediklerinizin mantıklı bir yanı var ama özgünlük konusunda denemeye varım. Yazdığım birçok makalenin çok yeni sitelerde bile ve çok yönlü aramalarda bile ilk sayfalarda çıktığını söyleyebilirim. Bunu müşteri bulmak için demiyorum çok şükür yeterli müşterimde var. Tabi sırf makale ile olacak işte değil birçok etken var. Ancak siz normal siteler için K/Y ile, özgün yazımı bir tutarsanız yanılırsınız. Elbette özgün içerik şarttır hatta candır. 1 Aylık sitede ben yoga nasıl yapılır, yoga hareketleri, abiye modelleri, mezuniyet elbiseleri gibi çok aranmalardan bile hiçbir seo çalışması, backlink vs almadan hit alıyorsam bunu özgün içeriğe borçluyum.

Bunu istemeyerek söylüyorum ama o kelimelerde 1 hafta sonra kendini 5. sayfada bile bulamayacaksın. inşallah ben yanılırım. bizim sektör sizinkiler gibi değil, bizde firmaların kampanyaları paylaşılıyor ve kelimeler belli sizin kadar şanslı değiliz. Biz en zorunu yapıyoruz. ve rakiplerimiz *****,Turk*******,Superonline vs