Herkese tekrardan merhaba;
Son zamanlarda her yerde link alalım yükselelim gibi şeyler duyuyorum. Neredeyse her yazımda söylediğim gibi SEO sadece backlink değildir!
Şimdi footer linklerden bahsedelim. Arama motoru yapısını videolarda az çok anlattık ve doğallığın önemini tekrar vurguluyorum. Arama Motoru Optimizasyonun da doğallık önemlidir. Link alan kişiler kısa süre için yükselişe geçirir.
WordPress Gibi Bir Yapımı Kurdunuz?
Footer linklerin neresi doğaldır? Her sayfadan size kim neden link versin? WordPress gibi bir yapımısınız yada diğer platformlar gibi yada bir tasarımcı mısınız? Google bu yapıları indirmemek (bozmamak) için zaten footer linklere göz yumuyor fakat siz bunları bozmaya ve açık bulduğunuzu sanıp üzerine gitmeye özen gösteriyorsunuz. Bu büyük bir yanlış sizi bulacak ve zaten hak etmediğiniz yerde olmanıza göz yummayacaktır.
Burada ki yazımın amacı kimseyi şikayet etmeye teşvik etmek değildir. Bu doğal olmayan ve kurallar dışında yapılan tekniklerin önüne geçmek ve haksız yere bulunduğu yerlerde olan kişilerin hak ettiklerini vermek içindir.
Footer Link Doğal Değildir
Zaten Google Mühendisleri bu şikayetleri inceliyor ve gerçekten de bu olgu üzerine düşünüp kararlar veriliyor.
Şikayetlerinizi Buradan Yapabilirsiniz: https://www.google.com/webmasters/tools/paidlinks?hl=tr&pli=1
Kaynak: http://burakkaratepe.com/?p=580
Linki alan memnun veren memnun kim neden şikayet etme hakkını kendinde görür, anlamıyorum açıkcası.
Google Politikalarını Göz Önünde bulundurarak bu açıklamayı paylaştım ve bazı durumlarda kullanılması mantıklı, insanlar hak ettikleri yere gelmek istiyorlar. Vicdanınıza göre de rakibiniz yerini hak etmiyor düzgün hizmet vermiyorsa kullanın. Ben kullanılmasına yönelik bir teşvikte bulunmadım o size kalmış, böyle bir hakkınız var
Kullanıma bağlı olarak değişir eğer bizler gibi iyi yürekli insanlar iseniz etrafta çöp site olarak dolanan siteleri şikayet edebilirsiniz kötü ve art niyetli iseniz rakibinizi şikayet edebilirsiniz kullanım tamamen kişinin insiyatifinde konu için teşekkürler sitesini sırf link satış için açan bir kaç çöp siteyi şikayet ettim emekleri ile bir yerlere gelmek isteyen insanlara bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana