Ne zaman Dmoz ile alakalı konu açılsa illaki polemik oluşuyor. Arkadaşlar ben size şu kadarını anlatayım. Herkes sitesini Dmoz da görmek ister. Kim sitesinin eksiklerini sayıp da Dmoz da olamıyorum der ? Hiç biriniz belki de.. Tek suçlama Dmoz editörleri, Para karşılığında, Kendi sitesi ve benzeri cümleler kullanarak yaklaşımlarda bulunuyorlar. Tamam Ben demiyorum ki şöyledir böyledir. Bir zamanlar bana da Mail atarak Kendisine dönmemi isteyen bir Editör vardı. Döndüm kendisine ve 500 TL isteyerek ekleyeceğini söyledi. Ardından o ücreti vermeyeceğimi ifade ettim. Sonra İlişkiyi kestim. İstemiş olduğum Kategori editörü idi, sonrasında Sektör de Reklamlar vermeye başlamış. Dmoz'da sitesini görmek isteyenler 250 TL vermeleri karşısında ekleniyor diye..

Fazla geçmeden 1 Hafta içerisinde Kategoride bulunan tüm siteler ve Editör silindi.. Olay bundan ibaret arkadaşlar.

Tamam Dmoz'un eksik bir yanı var eklenen sitenin neden kabul edilmediği ile alakalı bir geri dönüş yapılması gerek. Bu yapılmıyor, zaten dmoz editörleri para karşılığında orada editör değiller, Onlar Gönüllü kişilerdir. Günde en az 50 Sitenin karşısına geldiğini düşünürseniz eğer, Hangisine dönüş yapacak ? Yani biraz hak veriyorum..

Bir konuda şu ifadeyi kullandım. ''Dmoz ardık Editör tarafından değil, Robot sistem tarafından yönetilmeli, Eklenen siteleri ve eklenmeyen sitelerin de neden eklenmediğini kurallarını, politikalarını geri dönüş yapacak bir sistem yazılmasını dile getirmiştim..''

İşte olay bundan ibaret :)