Bugün Google da arama satırının hemen altında ki ” Daha önce bilmediğiniz, Google ile yapabileceğiniz 9 şey ” satırı dikkatimi çekti. Google ın kullanıcılar tarafından bazı bilinmeyen özellikleri ipucu şeklinde sunulmuş.

Peki Google ile Yapabileceğimiz 9 şey nedir ?

1. Uçuşunuz konusunda endişelenmeyi bırakın. Uçuşla ilgili konuları telefonunuz halleder.

Havaalanına gitmek için yola çıkmak daha aklınıza gelmemişken, rötar yapan uçuşlar ve trafik uyarıları gibi uçuşla alakalı bilgileri Google Asistan sormanız gerekmeden size söyler.

2. Bilgisayarınızın ve telefonunuzun birbirinin cümlelerini bitirmesine izin verin.

Chrome tarayıcı sekmelerinizi cihazlar arasında senkronize edin. Chrome, cihazlarınızda açık olan sekmelerinizi senkronize ederek bilgisayarınızda, tabletinizde veya telefonunuzda kaldığınız yerden devam etmenizi kolaylaştırır.

3. Bir yerden bir yere gitmek için daha az yazın.

Ev ve iş adreslerinizi Google Haritalar’a kaydedin. Ev veya iş adresinizi Google Haritalar’a yazmaktan yoruldunuz mu? Hareket halindeyken yol tariflerini daha hızlı alabilmeniz için bunları kaydetmeyi deneyin.

4. En önemli dosyalarınızı doğrudan cebinizde tutun.

Bilgisayarınızdaki dosyaları yedekleyin ve bunlara istediğiniz cihazdan erişin. Google Drive ile 15 GB’a kadar fotoğraf, video, doküman ve dosyaları güvenli bir şekilde yedekleyebilirsiniz. Üstelik ücretsiz olarak.

5. Birbirinden bağımsız dokümanlar yerine, ekibinizle tek bir tane oluşturun.

Google Drive ile sunularınızı oluşturun ve sunular üzerinde diğerleriyle rtak çalışın. Herkes tek bir taslak üzerinde çalıştığında grup projeleri çok daha kolay hale gelir. Google Drive ile herkes tek bir dosyada aynı anda yazma ve düzenleme işleri yapabilir.

6. Gelen kutunuza farklı iç tasarımlar ekleyin.

Gmail’inizi kişiselleştirmek için resim yükleyin. Farklı temalar ve renklerle veya kendi fotoğrafınızı (köpeğinizin harika bir resmi de olabilir) yükleyerek Gmail’i kendinizi yansıtacak hale getirin.

7. Uygulamaları telefonunuza dokunmadan yükleyin.

Web’den doğruca telefonunuza uygulama gönderin. İçerik bulmak için bilgisayarınızdan Google Play Store’da sörf yapabilir ve beğendiğiniz bir şey gördüğünüzde, uygulamayı Android telefonunuza indirilmesi için gönderebilirsiniz.

8. YouTube’un popüler olan son videosunu ilk izleyenlerden olun.

En sevdiğiniz YouTube kanalı yeni bir şeyler yayınladığında ilk öğrenin siz olun. YouTube’da spordan müziğe kadar her konuda kanallar vardır. Bir kanala abone olursanız yeni bir şeyler çıkar çıkmaz hemen bir e-posta alırsınız.

9. Telefonunuzdaki sabit fotoğrafların çok da sabit kalmamasını sağlayın.

Bir dizi fotoğrafı otomatik olarak hareketli grafiğe dönüştürün. Art arda birkaç fotoğraf çektiğinizde (aile portresiyle birkaç deneme gibi), Google+ onları birbirine ekleyerek küçük, hoş bir animasyon oluşturur.

Kaynak: http://www.sosyalradar.com/daha-once-bilmediginiz-google-ile-yapabileceginiz-9-sey/