ShiftDelete.Net, satılıyor mu?

Web sitelerine ve sosyal medyaya düşen bu haberin ardından, başta ShiftDelete.Net okurlarından ve yakın dostlarımdan olmak üzere çok sayıda soru aldım. Sorular birbirine benziyor…

Kısa ve net…

“Neler oluyor?”

“ShiftDelete.Net el mi değiştiriyor?”

2005 yılında, değişmeye başlayan şartlar altında bilgisayar dergilerinin amacına hizmet edememesinden dolayı, teknoloji tutkunlarının talepleri doğrultusunda ortaya çıkan, dostum Berkin Bozdoğan’ın büyük katkılarıyla başlatıp büyüttüğümüz ShiftDelete.Net‘ten bahsediyoruz.

An itibarı ile günde 140 binden fazla tekil ziyaretçisi olan, 4.Levent’teki ofisinde 12 tam zamanlı çalışanı, 30’a yakın forum moderasyon ekibi, dış yazarları ile kendi ekosistemini oluşturmuş durumda.

Dünya değişiyor, teknoloji dünyası ise müthiş bir ivmeyle logaritmik olarak değişmeye devam ediyor.

Bu değişim, beraberinde önemli yatırımları da gerektiriyor. Bu yatırımı yapamayanlar yok olup gittiler. Giden markaları burada paylaşıp, yöneticilerini rencide etmeyeceğim. Sizler biliyorsunuz.

Bu zamana kadar herhangi bir destek almadan kendi öz kaynaklarımızla, sitemizi destekleyen reklam verenlerle bu yatırımların üstesinden geldik.

Şu anda herhangi bir ekonomik sorunumuz olmadan, yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Biraz da hesap vereyim;

Henüz dergilerin bile geçmeye cesaret edemediği tablet yayıncılığında SDN Magazin adıyla doğan projemiz, büyümeye devam ediyor.

Akıllı telefonlar için hazırladığımız arabirimler, ayda 200.000 kişi tarafından izleniyor. Bu sayı, her ay %25 artış göstererek bizi şaşırtıyor.

Teknoloji sayfalarını sitemizin özgün ekibine emanet eden yayınlarla olan içerik ortaklığımız genişleyerek devam ediyor. Başta Haber7.com olmak üzere, Milliyet.com.tr, Posta.com.tr gibi önemli yayınlardan bahsediyoruz.

ShiftDelete.Net’e yeni bir kardeş geliyor. Şu anda sayfalarını tasarlamakta olduğumuz Oyunsever.com’un tatlı telaşı içindeyiz.

Kendi ekosistemimizdeki sosyal medyamız olan SDN Forum’da üyelerimizle olan etkileşimi artırıp, bir sadakat sistemi üzerinde çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Üyelerimizi, hayal ettiklerinden daha güzel sürprizler bekliyor.

Teknolojiyle yeni tanışanlar için yakında sizlerle tanıştıracağımız özel bir kategori geliyor. Videolu içeriklerden oluşan bu sayfa sayesinde, satın alınan teknolojik cihazlardan ve internetten daha fazla istifade edilmesini sağlayacağız.

İçeriğimizi, bilgisayar ekranlarından akıllı telefonlara ve tabletlere taşımıştık. Bir ilke daha imza atarak TV ekranlarına da uygulama geliştiren ilk bilişim yayını olan ShiftDelete.Net’in Samsung Smart TV için başlattığı bu atılım, bu ay Philips ve Vestel ile devam ediyor. Okurlarımızın karşısına dilediği ekranda en uygun arabirimle çıkmak için çalışıyoruz.

Hem tasarım hem de işlevsellik açısından üzerinden uzun zamandır çalıştığımız CMS 2.0 için neredeyse her şey tamam. Sadece elbisesi kaldı. Tasarımcı arkadaşlarımızla bu elbise üzerinde çalışıyoruz.

Gördüğünüz üzere, işimiz epey fazla.

Severek yaptığımız bu işin finansal desteğe olan ihtiyacını tahmin ediyorsunuz. Oluşturduğumuz reklama dayalı gelir modeli ile bu desteği sorunsuz bir şekilde sağlıyoruz.

Sektördeki ağırlığı her geçen dönem daha da artan, yayıncılığa bambaşka bir soluk getiren, Türkiye’de gerçekleştirdiği ilklerle çok sayıda yayına ilham olan ShiftDelete.Net’i bünyesine katmak isteyen şirketler, kurulduğumuz ilk yıldan itibaren olmuştu, şimdi de olabilir.

Bu teklifler, iyi yolda olduğumuzun bir göstergesi.

Atacağımız adımı merak edenler için beklenen açıklamayı yapayım. Ama öncesinde bir şeyi hatırlamakta fayda var.

ShiftDelete.Net’in gücünden bahsediyoruz.

Şahıs olarak benim tek başımıza bir gücüm asla olamaz.

Sahiplenmek istenen değeri oluşturan; okurlarımızın desteğinden doğan ve rakipleri kıskandıran, medyada söz sahibi olmak isteyen grupların iştahını kabartan, müthiş bir güç.

Şimdi bazılarının şaşıracağı bir açıklama yapayım;

Karar aşamasına gelinen bir teklif olduğunda, bu kararı alacak olan kişi tek başıma ben değil, kayıtlı üyelerimiz olacak. Önce durumu çok iyi izah edeceğiz. Sonrasında, açacağımız anketin sonucuna göre bu kararı alacağız.

Bundan 5 yıl önce, günlük ziyaretçi sayımız olan 200 kişiye iyi içerik sunmak için ne düşünüyorsam, şimdi de bu düşüncelerimden bir şey kaybetmedim. O zaman günde 200 kişinin girdiği sitemize, şimdi 140.000 kişi geliyor.

İstatistiklerimiz büyümüş olabilir ama ben o kadar büyümedim.

Okurlarımızla çıktığımız bu yola, yine okurlarımızla devam edeceğiz.

Şu sıralar en çok sevdiğim şey, ShiftDelete.Net’e içerik hazırlamak ve okurlarımızın karşısına yeni projelerle çıkmak.

Bundan başka profesyonel olarak çok iyi yapabildiğim bir iş de yok :)

Bu halimden mutluyum, sizler de mutluysanız müsaade ederseniz çalışmaya devam edeyim.

Yukarıdaki iş listesini gördünüz ;)

Hepiniz güzel günler dilerim…

http://troy.shiftdelete.net/shiftdeletenet/shiftdelete-net-satiliyor-mu