lostyazilim
tr.link

Vestel’in Akıllı Telefonu: Venus Piyasaya Çıktı !

10 Mesajlar 1.437 Okunma
lstbozum
tr.link

BertugErdem BertugErdem Eski Nick: KingStar Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Creative Director
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 2665
  • Beğeniler 418 / 579
  • Ticaret 113, (%100)

Vestel sonunda merakla beklenen akıllı telefon modellerini IFA 2014 fuarı çerçevesinde tüketici ile buluşturdu. Venus serisi adı altında 3 adet model çıkaran Vestel‘in telefonları orta segmentteki tüketicileri hedef almış

Modelleri ekran boylarına göre Venus 5.5, Venus 5.0 ve Venus 4.5 olarak adlandıran Vestel‘in 5.5 inchlik modelinin bir phablet olduğunu söyleyebiliriz.

5 inchlik model de 960 x 540 piksel çözünürlüğünde bir IPS ekran bulunurken 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı bulunuyor. İşlemci tarafında ise Qualcomm‘un 1.2 GHz hızında çalışan Snapdragon 200 yonga seti bulunuyor. 8 MP ön kamera 2 MP‘lik bir de ön kamera ile desteklenirken pil 2000 mAh olarak belirlenmiş.

5.5 inchlik model farklı olarak 720p bir ekran ve 16 GB depolama ile gelirken arka kamera da 13 MP olmuş. Pil de 2200 mAh‘e çıkarılırken diğer özellikler aşağı yukarı aynı seviye de konumlandırılmış. Bunların yanında cihaz 4G ve NFC teknolojisi de bulunuyor.

4.5 inchlik model ise 512 MB Ram, 5 MP arka ve 1.3 MP ön kamera, 854×480 piksel ekran ve 1600 mAh pil bulunuyor.

En küçük model 449, orta model 649 en üst model ise 899 TL‘den satışa sunulacak.

Arkadaşlar video'yu buraya koyamadığım için kaynaktan izleyebilirsiniz.

Kaynak: http://teknolopi.com/vestelin-akilli-telefonu-venus/

wmaraci
reklam

Meyus Meyus www.DizaynMeyus.Com Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 10 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Bence boşuna yapmış vestel bunları yarın birgün TV yanında hediye v.s verirler. Madem yaptınız müşteriyi çekecek birşey yapın Nokia gibi koy 20 megapiksel koy 40 megapiksel adam desinki ooo kamerası iyi alalım. Şimdi ne diyecek GMobile dan farkı ne? Yada 5 inç ekran 13mp kamera 2GB Ram 16GB Dahili Hafıza Snapdragon 800 işlemci koy telefon 500-600 TL de o zaman millet uygun diye alsın. Sırf telefonumuz da olsun diye yapılmış bişey bence pek bi başarı yakalayamaz. Açıkcası ben olsam S4 ve Note2 1000-1100 TL civarlarındayken 900 TL ye Venus almam

Satılık Sektörel, Jenerik, Projelik Domainler

• Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 2665
  • Beğeniler 418 / 579
  • Ticaret 113, (%100)
Çok haklısın hocam tam konuya girdin. TV yanına verebilirler.

Valkyrie Valkyrie Interface Designer / IT Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Interface Designer / IT
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 1365
  • Beğeniler 20 / 195
  • Ticaret 2, (%100)

Meyus adlı üyeden alıntı

Bence boşuna yapmış vestel bunları yarın birgün TV yanında hediye v.s verirler. Madem yaptınız müşteriyi çekecek birşey yapın Nokia gibi koy 20 megapiksel koy 40 megapiksel adam desinki ooo kamerası iyi alalım. Şimdi ne diyecek GMobile dan farkı ne? Yada 5 inç ekran 13mp kamera 2GB Ram 16GB Dahili Hafıza Snapdragon 800 işlemci koy telefon 500-600 TL de o zaman millet uygun diye alsın. Sırf telefonumuz da olsun diye yapılmış bişey bence pek bi başarı yakalayamaz. Açıkcası ben olsam S4 ve Note2 1000-1100 TL civarlarındayken 900 TL ye Venus almam

Zaten herhangi bir ürünün yanında hediye olarak vermeleri kaçınılmaz bir olay siz bunu kötü olarak yorumlasanız da. Bakın büyük şirketlere örneğin Samsung. O bile kullanıyor bu pazarlama karması elemanı. Satış tutundurma için yapılıyor o dediğiniz olay. Diğer yandan hangi telefonda Snapdragon var ? Samsung S4 dediğiniz telefon Türkiye ayağı için göndermiyor o övdüğünüz sd'leri, haberiniz yoktur muhtemelen. Adam diyor ki 6 milyar dolar yatırım yaptık daha ne desin ? Aldığınız samsungların discoverylerin hiçbir farkı yok bu telefonlardan. Tek farkı onlar dışarıda üretiliyor bu içeride. Kısaca adam diyor ki cari açık arttı, özellikler orta standartta. İstediğinizi almak sizin kararınıza ama cari açık ve yerli malı varken gidip yd malı alıyorsanız sizin bileceğiniz iş.

Haa son olarak; Telefon sektöründe tüm firmalar yıllardır bu işleri yapıyor. Vestel'e çalışan mavi yaka işçileri sallasa da çok Dünyada bir anda ürettiği telefonun %52'sini kendi yapan başka firma yer almıyor. Bir anda 4 adım öne atılıyor bu adamlar. Türkiye'nin cari açığı, yerli malı, araştırma ve geliştire giderleri ve birçok risk alan bir firma var ortada ve siz hiçbir şeyden habersiz kaba tabir ile "çamur at izi kalsın" politikası izliyorsunuz.

the World shall know Pain
Interface Designer / IT
wmaraci
wmaraci

MuratAltun MuratAltun www.webmarkt.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek WEBMASTER/GRAFİKER
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 277 / 189
  • Ticaret 0, (%0)
adamlar yapmış helal olsun demek düşer,vestel gibi kalite markanın yaptığı ürünle çin malları general mobileları nasıl kıyaslarsınız anlamıyorum.Daha iyisini yapacak fikirleriniz varsa vestel'e projeleriniz sunmanızı beklerim :)

GrafiMarkt,Webmarkt,HostingBurda

xrople xrople Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 298
  • Beğeniler 107 / 61
  • Ticaret 1, (%100)
Bence çok hoş telefonumu almasaydım bunu beklerdim açıkçası , 100% değil fakat diğer telefonlara nazaran daha yüksek ölçüde TÜRK malı bir telefon.Tasarım olarak neredeyse tüm telefonların kalıbına benzer telefon çıkartmışlar samsung , sony , apple gibi markaların ürünlerine benzettim.İşletim sistemini geliştirmeleri yukarı kaydırarak açılması güzel düşünülmüş.Venüs markası ile özdeşleşmiş çok beğendim , galaxy gibi diğerlerinden aşağı kalır yanı yok açıkçası bütçem olsa bu telefonu tercih ederdim.

teknoonur teknoonur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek EEM Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 207 / 112
  • Ticaret 2, (%100)

xrople adlı üyeden alıntı

Bence çok hoş telefonumu almasaydım bunu beklerdim açıkçası , 100% değil fakat diğer telefonlara nazaran daha yüksek ölçüde TÜRK malı bir telefon.Tasarım olarak neredeyse tüm telefonların kalıbına benzer telefon çıkartmışlar samsung , sony , apple gibi markaların ürünlerine benzettim.İşletim sistemini geliştirmeleri yukarı kaydırarak açılması güzel düşünülmüş.Venüs markası ile özdeşleşmiş çok beğendim , galaxy gibi diğerlerinden aşağı kalır yanı yok açıkçası bütçem olsa bu telefonu tercih ederdim.

hocam Venus 100% Türk malı değil ama Türkiye topraklarında üretiliyor. Apple'ın telefonları 100% Amerikalı değil mesela ama herkes Apple'yı överek kullanıyor. Fasonculuk olayını unutmayalım

http://onurkinay.com.tr

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Atalarımız çok güzel söylemiş alan pişman almayan bin pişman.

xrople xrople Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 298
  • Beğeniler 107 / 61
  • Ticaret 1, (%100)

teknoonur adlı üyeden alıntı

hocam Venus 100% Türk malı değil ama Türkiye topraklarında üretiliyor. Apple'ın telefonları 100% Amerikalı değil mesela ama herkes Apple'yı överek kullanıyor. Fasonculuk olayını unutmayalım

Hocam telefonlar piyasaya sürülsün bakalım şiftdelet ne diyor , taa ne diyor incelemeler bir yapılsın.Açıkçası vestel kullanılan bir marka okullardaki akıllı tahtalarıda vestel yaptı ve ben daha bizim okuldaki akıllı tahtalarda sorun çıktığını görmedim.

• Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 2665
  • Beğeniler 418 / 579
  • Ticaret 113, (%100)
Değerli yorumlarınız için teşekkürler, günceldir.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al