seozone adlı üyeden alıntı

Hocam önemli olan içerik ama tema için mi giriyorsunuz yoksa içerik için mi ?

Mesela hocam şöyle açıklayayım size durumu. Ben bir kullanıcı olarak mesela "2014 ehliyet sınavları ne zaman?" diye bir arama yaptım diyelim. Kendimden örnek vermek gerekirse sonuçlarda çıkan ilk 5 siteyi yeni sekme olarak açarım öncelikle. Daha sonra hepsine hızlıca göz atarak içeriği ön plana çıkaran sitede makaleyi okumaya başlarım. Asla font boyutu küçük, çok dar alana yazılmış, reklamların arasında boğulan bir içeriği okumayı tavsiye etmem. Diğer yandan monitörüm biraz büyük olduğu için de temalarda karşıt renkler görmek isterim yani tamamen bir beyaz siteye giriş yapamam çünkü direk göz yoruyor... Bunlar gibi birçok örnek yazabilirim. Burada kullanıcının sitenizde kalmasına siz karar verirsiniz, çok kişi sitenize girebilir ancak hemende çıkabilir benim gibi. Ancak 2. tema biraz daha ziyaretçi dostu duruyor benim gözümde. Renkler, yazı fontu, içeriği öne çıkarması bakımından. Reklamların arasında boğulmuş bir içeriği okumak yerine öne çıkarılmış bir içeriği okuyup blog sahibine teşekkür amaçlı olarak reklamlara tıklamayı tercih ederim. Unutmayın kullanıcı bir arama yapınca karşısına binlerce site çıkar konuyla ilgili, bu yüzden ziyaretçiler sizin sitenize mahkummuş gibi her tarafı reklam dolu bir tasarım kullanmanızı tavsiye etmem.