Merhaba Arkadaşlar
Alexa kimilerinin hiç önemsemediği ,kimilerinin çok önemsediği sitelerin hitleri,kaliteleri ve Popülerlikleri hakkında bilgi veren bir sistem olduğunda sanırım hepimiz hemfikiriz.
Benim sitemin Alexası her gün düşüyor ve bunda bir çok etken sebep oluyor. Öncelikle şunun altını çizelim Alexa'nın düşmesi iyidir yükselmesi değil. Bir çok yerde Alexamı nasıl yükseltirim yazıları gördüğümde şaşırıyorum. Nihayetinde bir sitenin Alexa değeri düşünce Globalde ve Tr de iyi yönde gittiğini her Webmaster bilmeli.
Ben sitemin Alexa değerinin düşmesi için özel hiç bir şey yapmıyorum. Siteme günde yaklaşık 5-6 tane özgün içerik giriyorum. Sitemde Alexa Widget bulunduruyorum (görünmez).
Tarayıcımda Alexa toolbar kurulu.
Özgün ve her gün güncellenen bir siteseniz sadık ziyaretçi edinebilmiş seniz bu Alexanızın düşmesinde çok önem taşıyor.
Bir çok Haber sitesi ve bazı sitelerde Alexa düşürmek için refresh kodu kullanıldığını görüyorum bu sadece kendini ve siteye reklam vermek isteyenleri kandırmak oluyor. Nihayetinde bir sitenin kaynağına baktığınızda refresh kodu var mı? yok mu? görebiliyoruz.
Tüm bu dedeiklerimi yaptığınızda düzenli,temiz,özgün ve güncel olan her sitenin Alexa değeri hak ettiği gibi düşecek ve hak ettiği yere gelecektir. Unutmayınki bir çok reklam veren sitelerimizin Alexa değerine göre site hakkında fikir sahibi oluyorlar.