-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Merhaba Arkadaşlar;
Bi sorum olacak. Google aramalarında üst sıralarda yer alan siteleri incelediğimde hemen hemen hepsinde konu ile ilgili etiketler mevcut.
Blogger'ın etiket sınırlı diye biliyorum. 835 yayın var ve ben etiketi sınıflandırmalarda kullanıyorum.
Blogger'da aynı şekilde konu ile alakalı etiketle sek ne kadar faydası olur ? :confused:
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Serbest Girişimci
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Etiket mantığını kısa şu şekilde alatayım. Sen dün ki izlanda türkiye maçı ile ilgili bir yazı veya video paylaştın bende dün izleyemedim merak ediyorum sonucunu google yazıyorum "türkiye- izlanda maçı kaç kaç?" sen etiketine buna benzer bir şeyler yazdıysan google senin siten indexlenmiştir ve karşıma senin siten çıkar bende tıklar okurum. anlatabildim mi ?
Edit: Bunu güncel konularda yaparsan kullanıcıların aramalarına rastlama ihtimalini arttırır ve hit çekersin. Örneğin dizi film sitelerinin sosyal medya adreslerinde 1 2 bin beğeni takipcisi varken dünya sıralamasında ilk 140 dalar. Yani dr who dizisi çıktı onu o gün etiketlere giriyorlar 10 bin kişi dr who son bölüm diye aradığında o siteye denk geliyor. Böylece sitenin hiti artıyor.
www.mediaoyun.com
www.onerifim.com
Smyrna35
Web Programming
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Merhaba,
Bilgi ve birikimlerime dayanarak doğruluğu olmadan kendimce etiketler bence şu işe yaramaktadır.
Mesela @mediaoyun un örneğinden gidelim.
Ben bir etiket belirledim adı "mac" olsun.
Bunu 2011 de bir maç ile paylaştım ve etiket sayfası falan indekslendi. Bu etiketi her maçta kullanmaktayım ve o "mac" etiketinin sayfası diğer etiketlere göre değerlendi. Dünkü Türkiye maçını paylaşıp gene "mac" etiketini girdim ve bu sayfanın indeksi ve değeri yüksek olduğundan 2011 yılında 10 dakikada indekselen konu ve sayfa artık saniyeler içinde indekslenmiş bir hal aldı yani sayfanın ve sitenin değeri etiketler sayesinde arttı.
Umarım demek istediğim anlaşılmıştır sayılar ve süreler sadece örneklendirme amaçlıydı olayı anlayın diye bir örneklenmede bulundum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Yani en kısaca Google'ın indexlenmesini hızlandırmasını sağlıyor diyebiliriz. Bir nevi Google'a bunun ne olduğunu söylemiş oluyoruz. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
Peki blogger'ın etiket sınırı sorun çıkartır mı ?
Smyrna35
Web Programming
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Blogger sistemini kullanmadım nasıl bir sınırdır bahsedermisiniz?
Smyrna35
Web Programming
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Her hangi bir problem oluşturmaz.
Bir yazıya en fazla 3 etiket eklemenizi öneririm.
Her konuya 3 adet etiket eklediğinizi düşünürsek 666 konu sonra etiket limitiniz biticektir ki bu yeterince fazla bir rakam.
Zaten gereksiz düşündüğünüz konulara etiket girmezsiniz ve hepsine 3 değilde bazılarına 1 veya 2 de girersiniz.
Böyle düşünürsek ortalama 1000 konu sonra anahtar kelime limitiniz biticektir. Limitiniz bittikten sonra etiket girmeden içerik paylaşmaya devam edin siteniz ile ilgili bir problem olmayacaktır. Sadece konuya etiket girmemiş olucaksınız.