Apple sırf iphone 6 ve iPhone 6Plus ile batmaz bu bence mümkün değildir.Dünyanın belki de en iyi mühendisleri çalışıyor, dünyanın en iyi ekonomistleri ürün çıkmadan aylar önce 200-300 farklı kombinasyonu farklı senaryoyu hesaplıyor ve bunları göz önüne aldığımızda batması bence oldukça zordur.
---
Tasarım Steve Jobs öldükten sonra iyice bitti diyosunuz ve ben buna katılmıyorum.Apple'ın Endüstriyel Tasarım Bölümünün başında yaklaşık 17-18 yıldır Jonathan Ive var ve ilk iMac den şuan ki iPhone 6Plus'a kadar tüm tasarımlar bu abimizin kontrolüdne yapılmıştır.Ve Steve Jobs'ında sağ kolu desem herhalde yanlış olmaz.Bu yüzden tasarım bitti filan demeniz oldukça gereksiz.
---
Steve Jobs'ın her zaman dediği bir şey vardır; ölüm hayatın en güzel icatıdır, ölüm eskilerin gitmesi ve yenilere yer açılmasını sağlayan değişim ajanıdır.yanlış hatırlamıyorsam böyle bir sözdü.Yani dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple sadece Steve Jobs'a maal edilemez e nihayetinde o da bir insan ve öldü.Yani değişim süreklidir eğer bu değişim olmasaydı zamanında Steve Jobs Apple'ın başına tekrar geçip dünyayı değiştiremezi.O yüzden lütfen Apple da çalışan onca mühendisin onca tasarımcının ve onca yöneticinin hakkını yemeyelim.
---
Bakın iPhone oldukça çalışan bir telefon bunun da en temel sebebi kullandığı yazılım kendilerine ait.Adamlar o kadar iddalıki yıllardır telefona 1GB ram koyuyor ve piyasada ki hertürlü uygulamayı oldukça rahat çalıştırıyor.Fakat şuan 2GB ram'e sahip bir S4 ilk paketten çıkarıldıktan 6 ay sonra sinir bozucu bir şekilde kasıyor.Yani Android bir süre sonra inanılmaz bir şekilde düşüşe geçecek isterseniz bir yere not edin.Sebebi şu;İnsanlar aldığı telefonu bir yıl sonra çöp atmak istemiyor ve artık telefon alırken bile acaba bu telefon kaç yıl daha güncel kalır diye düşünüyoruz ve bu olay Android'in değerini düşürüyor aynı zamanda gelecekte Android'i bitirecek olay da bu olacak.
---
Son olarak.Bu lansmanda hayal kırıklığına uğramadım zaten üç aşağı beş yukarı bu tarz bi şey bekliyordum sadece şaşırdım o da insanların fazla uçmuş olması.Hiç bir şey üretemeyen insanların dünyayı değiştiren bir firmayı bu kadar ezmeye çalışması beni çok üzdü...