PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Şimdi şöyle bir durum var. Sözüm meclisten dışarı. Nette dolaşan açık kaynak kodlu birçok araba yarışı oyunu var. Adam indiriyor. Dili değiştiriyor, ismini değiştiriyor, arabaları değiştiriyor. Yayınlıyor. O yüzden piyasada tofaş oyunu kaynıyor. Yada tofaş yapmıyor başka birşey yapıyor.Bedava ve yapan adam kaynak kodlarını da veriyor. İndir, düzenle, yayınla tarzında.
Kendin sıfırdan yaptıysan helal olsun, eline sağlık. Düzenlediysen de helal olsun, başarılar :)


Evet malesef durum öyle. Hani birde o kit korsan olarak düştü ve herkez indirince böyle simülatör ve park oyunları çıktı. Daha türklerden mobil platform için çoklu yarış oyunu çıkmış değil. Neden çünkü yarış sistemi için kaynak yok türkçe , yabancı. 2 tane Kit var ama çok pahalı. Korsanıda düşmedi daha. Ama ben kendim kodladım bu oyunu zaten başka şansımda yoktu kodlamaktan.İnanabilirsiniz. Modellemeler haric kodlamalar bana ait :)
Zaten hani marketleri biraz araştırırsanız çoklu yarış oyunu yapıp koyan türk yok.Sanırsam ben başlattım :)

Ek Olarak:

fanofdidier adlı üyeden alıntı

bu tarz işlerden pek anlamam ama oyunu indirdim ve oynadım. Tek eleştirim dönüşler gerçekten zor olmuş. Telefonu ne kadar eğsem de istediğim şekilde döndüremedim.Onun dışında gayet başarılı. Ayrıca oyun içindeki Türk bayrağı da ayrı bir hoşuma gitti :)


Oyuna biraz gerçekçilik katmak istedim. Frene basıp viraja dönerseniz çok rahat dönebilirsiniz. Sensör için kalibre olayını beceremedim. Şuan biraz kullanışsız. Butonlarla oynamayı deneyebilirsiniz.Ayrıca her arabanın kendine özgü özellikleri var mesela doğan virajları çok rahat dönüyor 110la gitseniz bile. Modifiyeli şahin ise çabuk hızlanabiliyor ve oyundaki en hızlı araba :)