Gmail hacklendi! Google anında siber saldırı açıklaması yaptı

HABER Ahmet OLGUN 11 Eylül 2014 Perşembe
Hacker'lar yine iş başında. iCloud'dan sonra bir diğer dev firma daha siber saldırı mağduru.
Gmail hacklendi! Google anında siber saldırı açıklaması yaptı
iCloud'a yapılan siber saldırı sonrası büyük prestij kaybeden Apple'ın ardından bir darbe de Google'a geldi. En çok kullanılan servisi olan Gmail'e yapılan siber saldırı sonrası 5 milyon Gmail kullanıcısının şifresini ellerine geçirdiklerini söyleyen Rus hacker'lara Google'dan cevap gecikmedi.

Siber saldırının ardından bir de web sitesi yapan hacker'lar "Is Leaked?" isimli bir web sitesinde Gmail hesabının hacklenip hacklenmediğini sana söylüyor. Bu yazıyı okuduktan hemen sonrasında bu siteye girip bi kontrol yapmınızda fayda var.

Google'dan Açıklama

Google'dan yapılan açıklamada, "Ele geçirilen kullanıcı adı ve şifrelerin sadece yüzde 2'sinin kullanılabilir olduğunu gördük. Sistemlere izinsiz erişilmesini engelleyen otomatik sistemlerimiz bu girişimlerin birçoğunu engellemeye yönelik. Siber saldırıdan etkilenen hesapları koruduklarını ve kullanıcıları şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyardık" açıklaması yapıldı.

Açıklamaların devamınde iCloud hack olayındaki gibi bir açıktan faydalanmadıklarını, kötü amaçlı yazılımlarla saldırya geçtiktelerini fakat bu yazılımları farkeden sunucularının bu kişileri direkt bloke ettiklerini savundu. Google tarafından yapılan açıklamalarda en çok vurgu yapılan konu ise saldırılar sonrası elde edilen bilgilerin Google sistemlerindeki güvenlik bariyerlerinin aşılarak elde edilmediği.

İnternet devi olan Google'ın ufak tefek saldırılarla alt edilemeyeceğini tahmin edebiliyoruz fakat sizin yine de bütün kötü amaçlı yazılımlardan kurtulacak bir şifre oluşturmanızı tavsiye ediyoruz.


çalınan maillerin listesi https://mega.co.nz/#!ewU1wCKA!P52rdL5tMcugRxi8ALyZlGnfE_KSB4pERGIJjsPsyCQ