Merhaba,
Bugün dikkatimi bir şey çekti.
Facebook hayran sayfasındaki bir gönderinin reklamını verdim. Gönderi ile etkileşim için.
Beğenenler oldu. Sayfaya girip gönderi altındaki Beğenenler'a bakınca, alt alta isimler normal olarak çıktı; ancak henüz farkettiğim şey şu:

Misal Ahmetoğlu Mehmet'in karşısında arkadaş ekle ya da yönetici yap gibi bir ibare değil de, Davet Et ibaresi vardı. Zaten sayfayı beğenmiş olanların karşısındaysa Beğendin ibaresi. (Sayfa değil, kişi beğenenler; ancak galiba İngilizce-Türkçe çeviri sorunu olsa gerek; Beğendin yazılı) Sayfayı beğenmemiş, ancak reklam sayesinde gönderiyi görüp beğenmiş kişileri böylece davet edebilme hakkımız varmış sanırım.

Bu yeni bir uygulama sanırım. Google ile birlikte forumlarda buna benzer bir şey bulamadım. Merakta ettim. Bir taşla iki kuş vurmamız için ideal bir şeye benziyor. Yalnız biz davet edince, acaba sayfanın davet ettiğini mi, yoksa doğrudan benim (arkadaşım olmasa bile) davet ettiğimi mi görüyorlar?

Eğer facebook hayran sayfanızda 2 kişiden fazla kullanıcının beğendiği bir içerik varsa bakmanızı öneririm. Eğer sayfanızı beğenmemiş bir kişi varsa, sanırım davet edebilme özelliğini göreceksiniz.

Amerika'yı şu an bu başlıkla yeniden keşfettiysem mazur görün, çaktırmazsanız sevinirim... :o