Webtekno'dan alıntı:

DÜZENLEME: 2 saat sonra tüm her şey eski haline geri döndü ve sıralamalarda tekrar görünür hale geldi tüm siteler. Düzelme işleminin ardından siteleri incelediğimizde, son eklenen spam içeriklerinin kaldırıldığını gözlemledik ve ilk kez Google'ın de geri vites yaptığını gördük. Normal şartlarda bu tarz bir muamele gören internet sitesinin kendine gelmesi en az 2-3 ay gibi bir süre içerisinde oluyor. Anlaşılan bürokrasi bu işi telefonda çözdü ve Google'ın bizim gözümüzdeki tüm karizması da bitmiş oldu.

DÜZENLEME 2: Google beklenildiği üzere bütün büyük haber sitelerine güzel bir ders verdi. "İrlanda telefonla arandı düzeltildi" düşüncesine katılmak mümkün değil.

Aslında Google haber sitelerinin yöneticilerine "Akıllı olun, aklınızı alırım!" mesajı gönderdi ancak apaçık ortada bir gerçeklik daha var. Google Arama Motoru piyasasında yalnız değil. Bakkala gidip "Bir paket Marlboro Light" dediğinizi ve bakkalın size "Winston var içersen, yol var gidersen!" dediğini düşünün.

Haber siteleri sadece haber trafiğini değil aynı zamanda mevcut internet trafiğinin de %45'ini ellerinde tutan çok güçlü yapılardır. Google haber siteleri men edebilir etmesine ama rakiplerinin ekmeğine nutella sürmeye cesaret edebilir mi? Burası gerçekten merak konusudur.

Umarız Google'ın bu hamlesi haber sektöründe faaliyet gösteren sitelerin yöneticilerini içerik alanında yatırım yapma konusundan teşvik etmiştir.

Google bir uyarı yaptı, ikinci kez uyarmasını beklemek FELAKET İLE SONUÇLANIR!